Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Chat  (Pročitano 743040 puta)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
Odg: Chat
« Odgovor #2360 poslato: 09. Februar 2012. u 11:00 »
Pročitah ovaj tekst i odlučih da u ovoj temi podijelim sa vama, iako je vezan za aktuelne vremenske prilike.
Meni nije ništa čudno što postoje ljudi koji šire ovakve gluposti i nebuloze, mnogo mi je čudnije i tužnije što i najčitanije novine objavljuju ovako nešto...  :neznam:

http://www.politika.rs/rubrike/tema-dana/Sibir-u-Srbiji.lt.html

Izdvajam samo jedan od bisera:

Citat
„Sneg nastaje sjedinjavanjem atoma kiseonika i vodonika koji dolaze s naše zvezde posle snažnih erupcija nekog vulkana”, smatra M. S. „Padavine u obliku kiše ili snega nemaju nikakve veze s isparenjem vode na površini Zemlje, jer vodena para dopire samo do 750 metara uvis. Jednostavno rečeno, ne može da dostigne visinu na kojoj se stvaraju oblaci.

:nelupaj:

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže laky

« Odgovor #2361 poslato: 09. Februar 2012. u 11:35 »
Ne mogu da verujem da je neko napisao takvu glupost!!! :oboze: Koliko osoba mora da bude glupa pa da to napise!

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #2362 poslato: 09. Februar 2012. u 12:33 »
Ne uređujemo mi tu stranicu, tako da ne možemo ništa da uradimo...

A zna li se ko uredjuje :S Jel neko iz Srbije ili. . . ?

Мене неко може да бије ако је јачи од мене, може да ми отима део по део дворишта, али не може да ме натера да ја прихватима то силеџијство...Извините на удаљењу, али ово су врло озбиљне ствари!

Hhahah brate :D oni jachi od nas,to je smeshno kada bi nas pustili ovi  shto nemaju pretke niti znaju oadkle su poreklom ovi shto su sachinjeni iz 50+ drzava shto su na istoriskoj mapi nastali juche.. E kada se oni ne bi meshali nama bi trebalo(naravno bez ove trenutne vlasti koaj se svima izvinjava) trebalo bi nam mozda,sedmica,dve max da ih sravnimo sa zemljom.. realno....

A,raspashce se i ovi preko okeana,samo polako,bitno je da mi nikad ne priznamo.... a i vecina zemalja trenutno na svetu ne priznaje Kosovo kao nezavisnu drzavu.. tako da..
« Poslednja izmena: 09. Februar 2012. u 12:45 Srbin »

Van mreže Darko_9

« Odgovor #2363 poslato: 11. Februar 2012. u 14:30 »
Zna li neko što ne radi već par dana weather2umbrella sajt?

Van mreže beket

• **
« Odgovor #2364 poslato: 13. Februar 2012. u 18:37 »
dok neki tu domaćini /kako vidim po vašim slikama/ - čiste i po desetak metara snega ispred i oko svog dvorišta, novobeogradski vozači složno našli dobro mesto za parkiranje: na autobuskoj stanici! doduše, ne u glavnoj ulici, ali baš tu ostaje samo jedna traka i kad autobus stane, onda stoji kolona iza... baš dovitljivo!
a zavejana parking mesta čiste samo oni što hoće da otkopaju svoja kola: gledala sam s prozora danas jednog debelog pametnjakovića koji je najpre počeo da lopata oko kola, pa tek posle sneg sa haube /što znači da je morao opet da čisti oko kola /i na kraju je totalno odlepio: počeo je da baca sneg na ulicu - očišćenu, tamo gde bi trebalo da izađe /a levo i desno prazna zavejana parking mesta/ --- što je najsmešnije, nije uopšte imao nameru da izlazi, jer se posle svega pokupio sa svojim lopatama i vratio odakle je došao... kola i dalje stoje na parkingu -

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #2365 poslato: 13. Februar 2012. u 18:52 »
Sto se tice kulture ciscenja snega u vecim gradovima, recicu katastrofa!
Nekih ranijih zima kada sam ziveo u NS kada padne sneg izasao bi i ocistio oko svoje zgrade. jeste zgrada veoma mala ali koliko toliko.
Ljudi jednostavno nece da ciste sneg pa to ti je! Nije ni u Vrbasu puno bolje ali su prosli vikend placali da se cisti sneg pa je grad ioak solidno ociscen. Oko kuca bitnijih politicara masine gradskog komunalnog ciste veoma brzo i redovno, a mnoge ulice su ostale neociscene.
Ja svako jutro ispred kuce moram da cistim jer mi tokom noci greder nanese sneg na ocisceni deo izmedju mog parkinga i puta, tako vec desetak dana, ja cistim on nanosi ali visa sila je to!

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #2366 poslato: 13. Februar 2012. u 21:27 »
mislim da važi neko nepisano pravilo.. što je veća zgrada to je manja šansa da će neko da čistiti ispred :D

Van mreže ciklon

« Odgovor #2367 poslato: 13. Februar 2012. u 21:42 »
mislim da važi neko nepisano pravilo.. što je veća zgrada to je manja šansa da će neko da čistiti ispred :D
:lmao:
Neverovatno ali istinito!

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #2368 poslato: 14. Februar 2012. u 08:50 »
Ja sam se iznenadio kada je pao ovaj sneg ... mislio sam da će biti puno problema jer je kod mene (a i u ostalim selima) svaka četvrta kuća prazna, a svaka treća staračko domaćinstvo. Međutim, ispostavilo se da sam pogrešio! Sneg je svuda očišćen, komšija je čistio kod komšije koji više ne živi tu, neko je čistio tamo gde niko ne živi itd. Kao da su se ljudi zaželeli snega  :neznam: . Seoska zemljoradnička zadruga je još trećeg uveče čistila sporedne puteve ... sve u svemu, ja sam zadovoljan i mogu se pohvaliti da ovaj sneg nije napravio nikakav problem u mom selu!  :jupi:

Van mreže laky

« Odgovor #2369 poslato: 14. Februar 2012. u 20:32 »
Jel zna neko da li je moguce instalirati Google Toolbar na Mozilla Firefox 10?
Ima sam jednu stariju verziju do juce i sve je normlano radilo ali danas kada sam usao na gmail pisalo mi da gmail vise ne podrzava ovu verziju mozile i da uradim upgrade i uradim ja instaliram Mozilu 10 i sada jos gore, ni jedan google dodatak ne podrzava Firefox!!!  :-\

Van mreže beket

• **
« Odgovor #2370 poslato: 19. Februar 2012. u 14:50 »
za vreme naše "istorijske" zime - moja koleginica je bila u Brazilu!
i evo njene (nedovršene) foto-reportaže http://saopauloconfessions.tumblr.com/
(na petoj strani je jedna slika tropske oluje ili tako nešto)

btw, a otkud se sad pojavljuje ova anketa iz arhive? može li to negde da se skloni...

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #2371 poslato: 21. Februar 2012. u 16:58 »
Citat
Ja kao strucnjak za oluke tjs.limar cu da vam objasnim zasto neko cuje a neko ne cuje lupkanje vode kroz oluke.
Cetvrtasti oluci lupkaju a polukruzni tjs.okrugli NE.
I mene uspavljuje zvuk lupkanja jer znam da onda ne idem da radim hehe.
Pozdrav forumasima
Lupkanje nema veze sa ovim što si napisao ... zašto? ... kod mene lupka, žubori ili kako već, a oluci su okrugli! Jedini odgovor na ovo pitanje može da bude u tome kako je urađen "pad" vode! :-*

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #2372 poslato: 08. Mart 2012. u 13:52 »
Pa dobro šta je ovo danas? Zar niko da damama čestita osmi mart??? :o
Srećan osmi mart svim pripadnicama lepšeg pola!

Van mreže beket

• **
« Odgovor #2373 poslato: 08. Mart 2012. u 16:30 »
hvala, Ljubiša, lepo od tebe, mada nas na ovom forumu nema mnogo... :)

/datum ko datum, simboličan... a suština se zaboravlja: žene - do pre stotinak i više godina (naročito kod nas) - nisu imale prava ni da se školuju, ni da glasaju na izborima, njihovo mišljenje se nipodaštavalo i teško su dobijale dobar posao... i sad kao sve to imamo, barem u većini civilizovanih zemalja, ali i dalje nismo ravnopravne u kući i porodici... izborile su se za dupli posao: i kuća i deca, škola i posao, ovo i ono, a muško je samo tu da se isprsi pred majstorima ako naume nešto da ošljare...! hm, čast retkim izuzecima/

Van mreže ciklon

« Odgovor #2374 poslato: 08. Mart 2012. u 17:11 »
a muško je samo tu da se isprsi pred majstorima ako naume nešto da ošljare...! hm, čast retkim izuzecima/
Hahaha, muski sovinisto!!!  :D

Sala mala, srecan 8. mart svima koji ga slave posto je danas sa silnom ravnopravnoscu doslo i to da se ne zna ko kosi a ko vodu nosi, onda priznavanje istopolnih brakova, itd...  :neznam:

Van mreže beket

• **
« Odgovor #2375 poslato: 08. Mart 2012. u 18:00 »
Hahaha, muski sovinisto!!!  :D

Sala mala, srecan 8. mart

a nisam se ja šalila: ima već par godina od tog mog incidenta sa vodoinstalaterima -
/zvala neke kretene iz prvog oglasa da mi promene slavinu na kadi, a oni čim videli da ne radi jedan pa drugi ventil, oni krenuli da razbijaju zid - nisu me ni pitali... ja uđem da vidim šta to toliko lupa i krenem da vrištim: pa ko vam je rekao to da radite, koliko to košta i otkud vam ideja da ja imam para za sve to! --- khm, tip je pobesneo, pošto je prethodno već obijao u zgradi mesto gde treba zatvoriti vodu, u međuvremenu se pojavio dedica koji drži ključeve od svega toga, itd. itd.
a onaj krelac od majstora - i dalje onako besan - nije imao šta drugo da mi kaže na kraju - nego da treba da se udam!
bukvalno tako mi reko! buf! on će da mi kaže... naravno, oćutala sam, samo nek se nosi odakle je došao!/

onda se setim jedne moje prijateljice /koju inače jako cenim kako uspeva da u svojoj kući drži sve pod konac/ - ona je adaptirala jedan deo kuće za svog sina, angažovala projektanta, imala je sve u glavi šta treba, ali majstori ko majstori - ošljarili i sve dok ne dođe njen muž s posla (informatičar, nema pojma šta treba u kući) - dok on ne krene da gunđa majstorima - ništa nije bilo kako treba!

verujte mi, možda neke od nas mogu danas da dobiju neke pozicije u društvu, ali svakodnevni život je opet težak!
« Poslednja izmena: 08. Mart 2012. u 18:14 beket »

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #2376 poslato: 08. Mart 2012. u 18:27 »
Pridruzujem se cestitkama.

Majstori su specijalan slucaj i to u svakom smislu. Neko ce se mozda uvrediti, ali u 90 % slucajeva su to ljudi koje ako ostavis same da rade, ne mozes da budes siguran da ce sve biti u redu. Zbog svoje (uglavnom) neotesanosti sebi svasta dozvoljavaju, pa i ovako nesto sto je beket navela.

Van mreže beket

• **
« Odgovor #2377 poslato: 08. Mart 2012. u 20:02 »
nećete mi verovati, ali moja maćeha /sad već odavno pokojna/ držala je kafanu na ulazu u jedno banatsko naselje: svraćali su tamo uglavnom kamiondžije i ona je uspevala da s njima izađe na kraj... kako? ne znam!

slava svim jakim ženama!

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #2378 poslato: 08. Mart 2012. u 20:13 »
 ^^
Srecan 8. mart

To za majstore je uopshten sluchaj shto kaze genchic. . .  ne mozesh ih ostaviti same!

A ovo za zene i njihova prava barem shto se tiche evrope, amerike, azije, pa i juzne amerike, tj gde god postoje iole ozbiljna civilizacijska kulltura, prava zena i mushkaraca su potpuno jednaka i ne vidim vishe svrhu proslavljanja 8. marta. Mozda i mi mushkarci treba da proslavljamo vreme kada smo izashli iz matrijarhata i stekli jednaka prava :D

Po meni, trebalo bi se pozabaviti time da osobe sa invaliditetom u Srbiji nemaju gotovo nikakva prava a kamo li priblizno jednaka. . .  ZENE su sva svoja prava ostvarila. . .

Da se osvrnem samo na zensko pravo glasa koje dugo nije postojalo u nekim zermljama. . .  Evo na primer ja kada pitam moje drugarice za koga biste vi glasale na izborima one kazu u 98% sluchajeva citiram: Joj pa ne znam(smeh) meni je onaj Tadc sladak nekako a onu dvojicu ne mogu da gledam ochima(nazivaju ih radikalima,a verv. ni ne znaju da nabroje 5 stranaka u Srbiji) ali kazu izaci ce na izbore fore radi. . .   :doh: to me mnogo nervira,glasaju za nekoga na izborima jer im je sladak,a izlaze na izbore radi fore  :doh:  I onda se ja piatm shto nam je ovako u drzavi

Sa druge straene i potpuno suprotan primer,  mada mislim da je u velikoj manjini je Angela Merkel treci chovek planete! Shto dokazuje zenske sposobnosti. . . Ali problem u Srbiji je to shto je glavni cilj preko 50% devojaka kopiranje grand zvezda,izlazak u grad i udaja do 23 god i onda normalano kada su im to glavne ambicije,nikakav drugi odgovor se ne moze ochekivat,i kada postavite pitanje devojkama sa pravom glasa, u tom uzrastu, od onoga koji sam ja dobio od velike vecine. . . 

Van mreže Sneško_Belić

• **
  • Starost: 56
« Odgovor #2379 poslato: 09. Mart 2012. u 14:54 »
Videla sam juče buket, a tek sad stižem da kažem jedno veeeeeliko hvala, Ljubiša!  :-*
Volim i sneg, ali ipak više volim mooooreeeee :D