Mladenovac je totalno propao što se tiče društvenog života. Sportski centar je prekinuo s radom, dok su neki fudbalski tereni zapušteni. Znači samo busenje od trave, ništa se to ne održava. Leti je trava ili spržena, ili zarasla u sasušeni korov koji seže do kukova. Jeste da ima malih terena sa veštačkom travom, ali i to bi trebalo ubrzo da propadne jer se ne vodi računa. Jedino je dobro što ima betonskih terena, ali i oni su pusti... tek s vremena na vreme bude gužve, a i to leti uglavnom. Ovako, u hladnijem periodu godine, jedino ljudi koji su privrženi sportu borave tamo. Dvorišta oko zgrada su prazna, dok to nije pre bio slučaj.
Primetio sam da roditelji danas sve manje puštaju decu da idu napolje i da se igraju sa vršnjacima, upoznaju okolinu i dolaze u kontakt sa prirodom. Prosto mi se gadi kada vidim da roditelji ne daju deci da pipnu travu, kamen, granu, bilo šta iz spoljašnje sredine. Odmah posežu za vlažnim maramicama, dezinfekcionim sredstvima, da im se dete slučajno ne razboli tj. pokupi neku infekciju. Naravno, sve ovo je mnogo bolesno i nepravilno, jer se time deci mnogo šteti. Deca ne dolaze u kontakt sa predmetima iz spoljašnje sredine, previše se tu vrši izolacija, pa krajnji problem bude da deca ne razviju dobar imunitet, jer za svog detinjeg života nisu nikada ni došli u kontakt sa nekim najbezazlenijim bakterijama/virusima. Ali zato kada ih ti mikroorganizmi kasnije sačekaju, bolestima nikad kraja. Domovi zdravlja prepuni. Oni koji ne odu kod lekara, na svoju ruku kupuju razne antibiotike i sami postavljaju dijagnoze. Neko najmanje šest godina uči da bi mogao da postavi pravilnu dijagnozu, a danas tamo neki polupismeni ljudi, koji su pročitali nešto u nekim časopisima, glume lekare i samo prave štetu. A još deci ne daju da jedu ni neke vrste voća i povrća, izmišljaju neke silne alergije.
Dobro Sale kaže da su ljudi mnogo iskvareni. Uvek se razočaram kada se sa fb-a upoznam s nekim uživo, jer tek tad vidim kakav je taj neko krš od čoveka, tako da dobro čuvam ove prijatelje što imam oko sebe.
Generalno gledano, Srbija je propala, jer su na vlasti ljudi sa osnovnim školama, pa samim tim je i normalno da učeni ljudi odlaze. Svakako ne žele da im tamo neki neobrazovani likovi upravljaju životom i uništavaju ga. Bitno da se uvode neki nebulozni sistemi - kao što je BusPlus. Mislim, nije to toliko loše, ali par puta mi se dešavalo da zaista slučajno ne primetim da nemam više kredita na svojoj kartici (imam dve kartice - personalizovanu, koja važi u Mladenovcu i na relaciji Mld-Bg i nepersonalizovanu, koja važi u gradskom u Bg), pa dolazim u situaciju da dolazim u sukob sa kontrolorima. Razumem da posla nema, ali zar ti kontrolori moraju biti toliki smradovi od ljudi. Kao da će im plata biti veća ako isteraju stariju osobu, učenika iz vozila. A još kada zaustavljaju celo vozilo zbog jednog putnika, a ti žuriš... pa tačno ti prekipi da ga izbaciš kroz prozor. Toga nema nigde.