Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Chat  (Pročitano 742942 puta)

Van mreže Stefano

• Administrator
Odg: Chat
« Odgovor #2620 poslato: 11. Januar 2014. u 01:14 »
u Nemackoj je sistem takav da kad zavrsis skolu mozes da se zaposlis,ali niko ne trci ispred tebe i juri da radis kod njih,moras sam da prodjes kvalifikaciju da bi se bilo gde zaposlio
Ne postoji država koja ti obezbeđuje posao. SFRJ sistem (završi fakultet, država će ti naći posao i dobićeš stan) je daleko iza nas, a ko i dalje ima iluziju da takav sistem negde još postoji u gadnom je problemu.

Kod nas većina ljudi nema priliku da oseti kako stvarno izgleda život u EU, uglavnom su to iskustva iz druge ruke, a trava je po pravilu uvek zelenija u tuđem dvorištu. Najveće razlike u platama između EU i Srbije su na prosečnim i ispodprosečno plaćenim radnim mestima. Na malo višim pozicijama razlike između srpskih i EU plata su mnogo manje. Plate na malo boljim korporativnim pozicijama u Srbiji nisu uopšte preterano niže od ekvivalentnih u EU. Minimalac u starim EU članicama je u proseku 700 eur, prosečna neto plata između 1000 i 1600 eur - takva primanja obezbeđuju kvalitetniji život u odnosu na minimalac ili prosečnu platu u Srbiji - to stoji, ali stoji i to da uz uložen trud i u Srbiji možeš da živiš po EU standardima.

Problem je što jedan deo mladih u Srbiji nalazi izgovore zašto ne radi ili zašto radi slabije plaćene poslove (tipa: država je kriva, kriza je, bolje da sedim kući nego da radim za 20.000...), umesto da aktivno rešavaju svoj problem. Kada neko aktivno traži posao ili radi neki slabije plaćen posao, a pri tome ulaže maksimalan trud u dalje usavršavanje i daje sve od sebe da svoj posao obavlja na najbolji mogući način, pozitivan ishod je znatno izvesniji.

Van mreže ivkeBgd

• **
« Odgovor #2621 poslato: 11. Januar 2014. u 01:22 »
A gde aktivno tražiti posao? Gde vidiš da napreduješ? U maxiju-belgijska firma koja nas tretira kao robove sa platom od 250e.Da li znate koja je to mizerija.U Francuskoj je socijala troduplo veća nego ta bedna robovska plata.Da se učlaniš u političku stranku,tražiš vezu i moljakaš eto tako ćeš da napreduješ,bez veze si u Srbiji niko i ništa. O Ideji ne bi ni trošio reči...I svako ko je imao nekog u inostranstvo odvukao je i taj se više i ne vraća svi su dobili stanove po Nemačkoj i Austriji a ti ovde ni u 30g ne možeš da se osamostališ od roditelja jer su troškovi veliki.Sistem u državi kakva je naša je opšte rasulo i pitam se samo dokle će se održati. A svako usavršavanje košta i to mnogo.Ja ne mogu da zaradim platu na prodaju Kirbi usisivača,deljenju letaka,ili radom preko Omladinske zadruge i lepljenjem deklaracije.

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #2622 poslato: 11. Januar 2014. u 01:45 »
A gde aktivno tražiti posao?
Je l' si razmisljao na primer o freelance poslovima koje možeš da radiš preko neta. U poslednje 3 godine ni jedan posao nisam dobio offline.

Na netu postoji dosta mogućnosti za besplatnu edukaciju, pitanje je samo šta te zanima i koliko si spreman da se tome ozbiljno posvetiš, a neke veoma kvalitetne kurseve spominjali smo pre par meseci na forumu.

Van mreže Djordje...storm chasers....

• Starost: 29
  • Usus est optimus magister
« Odgovor #2623 poslato: 11. Januar 2014. u 10:49 »
E drustvo treba mi pomoc oko mini meteoroloske stanice jel ima ko zna?  :sos: :sos: :sos:

Јануар :62.5mm
Фебруар: 4,2мм
Март: 21,1мм
Април:17,7мм
Мај: 120,0мм
Јун:50,4мм
Јул:90,4мм
Август:0
Година:366.3mm

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #2624 poslato: 11. Januar 2014. u 12:42 »

Van mreže beket

• **
« Odgovor #2625 poslato: 25. Januar 2014. u 12:51 »
Ima neke vajde od ovog snega...

Pre nekih pola sata zapalio se parkiran dostavni kombi, sam od sebe, tamo dole napred, gde mu je valjda motor. Jedan prolaznik je zaustavio svoj auto i istreso svoj aparat, vatra kao da se još više razgorela. Ode on, dođe drugi opet s protivpožarnim, bude isto. Dotrčaše njih nekoliko, čim su videli da je jedan krenuo da gađa grudvama snega u vatru, neki posle doneli i lopate. U međuvremenu se pojavio i vozač kombija, čak ušao unutra i izvadio aparat, ali nije to mnogo vredelo. Sneg je bio delotvorniji, vatra je još samo tinjala kad su stigli vatrogasci.

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #2626 poslato: 28. Januar 2014. u 11:43 »
Jel ovo nešto na naš račun?

http://www.njuz.net/totalni-idiot-presrecan-sto-ce-sutra-padati-sneg/

Ikreno razmišljam o našem odgovoru i reakciji na ovaj, mogu slobodno reći skandalozan članak.

Citiram jedan komentar ispod, čovek je sve rekao kako treba:

Viktore Markoviću, to što ti ne voliš sneg nije razlog da nazivaš idiotima sve koji ga vole. Ja sam jedan od najvećih "idiota" u ovoj zemlji, jedva čekam da padne, volim ga, volim da se sankam i vozim na Klisku i pravim Sneška Belića zajedno sa decom. Nisam jedini, znam puno sličnih "idiota", sa nekima od njih napravim Sneška svake zime. Pozdrav uredništvu Njuza i voleo bih da znam čemu ovaj radikalan zaokret u politici vašeg sajta. Do skora se bavio satirom i pojavama koje generalno jesu za ismejavanje, a sada je prešao na ismevanje jednih građana od strane drugih. Da li je sledeći tekst na temu "Potpuni kreten navija za Zvezdu (ili Partizan ili koji god tim)"? Ili možda "Totalni retard izjavio da voli rock muziku"? Možda ceo svet treba da se ponaša po receptu i preferencama vaših autora?

Van mreže beket

• **
« Odgovor #2627 poslato: 28. Januar 2014. u 12:44 »

Ikreno razmišljam o našem odgovoru i reakciji na ovaj, mogu slobodno reći skandalozan članak.

Ma kakvo reagovanje, nemojte da se primate. Njuz.net nije obican satirican portal, tamo su sve vesti - naopake.

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #2628 poslato: 28. Januar 2014. u 13:23 »
Ma kakvo reagovanje, nemojte da se primate. Njuz.net nije obican satirican portal, tamo su sve vesti - naopake.

Znam ja vrlo dobro šta je taj sajt i veoma sam ih voleo, čak sam i knjigu kupio ženi pošto i ona obožava njihov smisao za humor, ali reč idiot se nikad nije pojavila. Jednostavno razočaran sam jer sam navikao da njihov smisao za humor bude mnogo inteligentniji. Na stranu što sam i ja Stevan Kostić.

Van mreže mareeram

« Odgovor #2629 poslato: 28. Januar 2014. u 13:35 »
A gde si napisao to pa su ti izvukli ime...to ne sme, mozes da prijavis to..ne mogu da koriste tvoje izjave bez znanja!! :-\

Komentari ljudi na taj clanak nisu bas u njihovu korist... :super:

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #2630 poslato: 28. Januar 2014. u 14:27 »
Ma ne zovem se ja tako nego se poistovećujem sa istim. To sam mislio. Svi smo mi Stevan Kostić.  :) Mislim na snegoljupce.

Van mreže December_m

• *
« Odgovor #2631 poslato: 28. Januar 2014. u 16:35 »
Najtuznije u svemu tome je da oni misle da su smesni sa tim njihovim trulim forama. Ne znam ko se jos smeje na ovakve retardirane(idiotske) tekstove.

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #2632 poslato: 28. Januar 2014. u 17:49 »
Kakav ispad njuza  :o  Ja ih povremeno citam i obozavam neke njihove fore, ali ovo..  :-[
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže sale pn

« Odgovor #2633 poslato: 29. Januar 2014. u 17:36 »
E ovo je vec na nas racun, takodje javno napisano :bang:

Citat
Nisam ni reko da ste vi nego citam na SM forumu gde su sve amateri i neznalice sem dvojice ljudi!Sto se vremens tice za sutra je sve jasno ali kod ovog narednog ciklona pitanje je sta cemo dobiti.Verovatno mesavinu snega i ledene kise a za dalje netreba ni komentarisati.

Ja mislim da mozete da prepoznate ko je ovo pisao, jedan bivsi clan ovog foruma koji mnooooogo, mnoooogo obozava sneg. :rofl:
To je jedna sveznalica samo takva, niste trebali da ga banujete. :lmao:

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #2634 poslato: 29. Januar 2014. u 17:47 »
 ^^
Nemojte da se opterecujete previse jer ...
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=_2o_LJyM92Y" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=_2o_LJyM92Y</a>

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #2635 poslato: 29. Januar 2014. u 17:48 »
Ma ne obracajte paznju na takve da ne kazem sta... Pa i da su svi amateri kakve to veze ima( a ima vas vise ovde koji ste odlicni poznavaoci meteorologije!) Ocigledno da tog neimenovanog amatera boli sto nije clan pa pljuje  :D opusteno  ;)

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #2636 poslato: 29. Januar 2014. u 19:26 »
Večerašnja prognoza na RTSu:

"Ciklon koji dominira evropskim kopnom ima dva centra -jedan u Sredozemlju a jedan u Crnom moru".

Svašta može da se čuje od nekih prezentera/prezenterki vremenske prognoze...

Potom je prognoza nastavljena sa "i narednih dana ledeni dani" i odmah potom "sutra dnevne temperature od +1 do +6C".

Danas maltene svako može da bude "prezenter vremenske prognoze" a i jedina školovana osoba za to (na RTS-u) toliko drami kada priča da je i to mučno gledati (jedna od čuvenih izjava je "jezgro ledenog vazduha arktičkog porekla" koje saopštava takvim glasom kao da će npr. sutra u BGu biti -40C).

P.S. RHMZ nije odustao od prognoze u kojoj za BG za petak daje 2 stepena toplije nego u četvrtak. Iako pojedinci iz RHMZa čitaju postove na ovom forumu  ;) izgleda da su toliko sigurni da će u BGu u petak biti +3C pa to danima ne menjaju ili prognozu rade manje iskusne osobe koje se izgleda rukovode temperaturom na 850hPa i zanemaruju koliko će u košavskom području u prizemlju biti hladnije (naročito u petak). U petak će u BGu biti hladnije nego u četvrtak, mnogo je realnije da u petak bude Tmax -3C nego +3C (o tome sam već pisao u temi "Prognoze").

« Poslednja izmena: 29. Januar 2014. u 19:39 Profiamater »

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #2637 poslato: 29. Januar 2014. u 19:29 »
Pre nekoliko dana je bilo "u celoj zemlji suvo bez padavina" ... dok je u istom trenutku ovde na forumu nekoliko članova prijavljivalo sneg. I tako ...

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #2638 poslato: 29. Januar 2014. u 20:09 »
A kakvi su i za njih bi mogao da bude onaj moj post od gore uz cuvenu recenicu.
Gledao sam istu tu najavu i smejao se, moja mama kaze da je dobro jer od sutra opet idemo u plus, misli zena da ce stvarno  biti +2C ili +3C narocito u petak.

@profiamater jako si me nasmejao sa svojom porukom.  :lmao:

Van mreže Vladimir

• Starost: 31
« Odgovor #2639 poslato: 29. Januar 2014. u 20:59 »
Jel to Bilja pricala vreme na Rts-u ?
« Poslednja izmena: 29. Januar 2014. u 21:41 vladimir92 »