Potpuno te razumem Paune.
Što kaže moj stric, kad voziš, automatski si jednom nogom u grobu. Jednostavno nesrećno ili kako već, nezgoda je uvek bilo i biće ih i dalje nažalost.
Konkretno, ovde je stvar jasna i priča za sebe, ali da vam ja ispričam nešto.
Prošle godine u avgustu išao sam tu našim (seoskim) putem do Banje (dakle ne koristeći magistralu). I tu na kraju ima taj finalni silazak iz tih viših delova Banje niže ka centru. I sada, ideš tu nizbrdo komotno u 4-oj oko 50-55-60km/h bez ikakvog gasa što se kaže.
Ja sam išao 55 ako se sećam. Inače je tu malo frekventno, ali tog dana se zadesilo da nikog sem mene nije bilo na finalnom tom spuštanju ka centru. Sa strane, uz kraj tog puta idu pešaci koji žive u tom delu Banje. I bila je majka sa kolicima i jednim detetom.
Ja sam ih video, ali pošto je majka i drugo dete držala za ruku mislio sam sve je u redu. I onda... bez ikakvog razloga ili bilo čega, dete pušta ruku majci i izleće na 30-ak m od mene pravo u moju kolovoznu traku, bez da je prethodno pogledalo iza sebe. Ja šta ću, od šoka odmah na kočnice, i u zadnjem momentu budem dovoljno pribram da krenem da bežim udesno. Srećom, pri maloj brzini (možda par km/h) samo zakačim rubnim prednjim levim delom dete. Dete je palo, ali je odmah ustalo. Bilo je vidno uplašeno, ali nije imalo nikakvih povreda (na sreću).
Tako da, eto... ponekad možeš da nagrabusiš u saobraćaju a da za bilo šta nisi uopšte kriv.