Evo i ja da napisem 1 komentar o danasnjem danu i neka poredjenja, trudicu se da budem maksimalno objektivan, nista necu politizovati, niti spominjati uopste stranke ili bilo koga sa jedne ili druge strane. Samo zapazanje i brojevi.
Danas sam bio i na skupu i posle otisao na Marakanu da gledam Zvezdu. Ja ne znam brojeve ni da l' je bilo 15 20 100k nebitno. Ali znam da ako je bilo npr 20k onda na Marakani danas nema sanse da je bilo 15 ili 10 ili koliko je vec dato zvanicno od kluba 13 156, ne moze da bude ni blizu tom, jer sam video obe mase. Ovo kazem jer sam bio na oba lica mesta , to se vidi na oko vise nego jasno. Ko nije bio moze da pogleda na O2 je isla utakmica i da vidi tih 13 000 na stadionu. Dalje, ako je danas bilo 20k ili 7,5k kako je preneo MUP nemoguce je onda da je u NS pre 2 dana bilo 35k nikako, ni u jednom od ta 2 slucaja. Ili za NG na ovoj slici 30k (namerno kazem 30k i ako je pisano 50 a Vesic rekao 70k za NG, jer imam "sumnje" u sliku da je slikana pre nego sto su svi dosli te noci ili kada su se neki vec razisli posle NG.
Ili ova od 50k za NG, a danas 7,500
A isti mediji su objavljivali i jedne i druge brojeve. Zakljucak je da neki brojevi ocigledno ne stimaju, koji- ne znam, vrv svi. Kazem opet, ne znam broj ljudi, ali znam omer/poredjenje i matematiku. Ni po babu ni po stricevima sada, ne moze cas ovo cas ono, za koga god da je neko, stvarno je nebitno i necu da ulazim u to, niti da branim ikoga, samo brojevi i "data". Ja razumem da kazu 5k vs npr. 5k ili 6k ili da kazu 500k vs 600k, to ne znam da ocenim koliko, ali znam da nije sigurno za NG bilo 4-6x vise ljudi (i to imam slike sa lica mesta, bio mi 1 rodjak) nego danas, ili da je na stadionu bilo duplo vise ljudi, sto svako ko je bio ili pogledao mec na TV zna da je apsurd na apsurdima.
A evo radi male pomoci pri racunanju brojeve na bilo kom skupu gde god se on odrzavao u BG (koji vec bio, ili za ubuduce) u vidu ovog linka.
http://demo.paragraf.rs/demo/combine...2/t12_0034.htmI samo da zavrsim povodom Sergeja iako i ja licno mislim da preteruje, ali to je za neku drugu temu i forum, ovde necu da ulazim u svoje misljenje. Evo SNS mitinga 5.2.2011. (najveci njihov miting). Slika sa njihovog zvanicnog sajta, znaci sigurno nije umanjen broj, los ugao ili tako nesto, da neko ne pomisli, a naravno postoji i bezbroj snimaka na YT, ko hoce da se uveri.
Evo moze prilicno jasno da se uporedite po drvecu, udaljenosti od konja ispred skupstine i jos nekim stvarima. Vrlo moguce da je tada bilo vise ljudi nego danas, cak i verovatno, ali sada ide glavni deo i zackoljica "
Potpredsednik SNS Aleksandar Vučić rekao je na početku da se 120.000 ljudi okupilo u centru Beograda". Kao sto vidimo sigurno nije bilo 15x vise ljudi tada, kada je danasnji predsednik tvrdio da ima 120 000 ljudi (Blic i jos par po 100k, vecina medija vise desetina hiljada napisala) a da je danas navodno bilo 7500.