@Mareeram
Marko, redovno pratim taj kviz (na RTSu samo to gledam i fudbal sredom) tako da sam i sinoć gledao ali pojma nisam imao da je takmičar za koga navijam u stvari "mareeram" sa foruma.
Čestitam ti na učešću, 7 tačnih odgovora zavređuju veliku pohvalu.
"Zeznuo" te je Prokofjev (moje znanje o kompozitorima je veoma malo i na tvom mestu bih takođe pogrešio) i donekle Adam Sendler (ako se dobro sećam) ali znam da sam sinoć rekao "E, ovom čoveku je veliki minus što ne zna detalje legendarne utakmice iz 1991. godine". A u stvari to nije "veliki minus" jer ti si mlad čovek i tada si možda imao godinu-dve ili možda nisi ni bio rođen (izvini, ne poznajem te ali po liku bih rekao da imaš manje od 30 godina) a ovaj "čiča" Profiamater se te utakmice veoma dobro seća, kao i svih koje su prethodile tom finalu, kao i mnogih utakmica iz druge polovine 80-ih (Keln, čuvena magla protiv Milana ...) ali zato je neko "čiča"
a neko "omladinac"
Šteta je što si ostao sam u poslednjoj igri, Žarko je na prva 4 pitanja pogrešio i ne pamtim kada mu se to dogodilo (potom je pogrešio i za Veneru -to npr. Milinkovic zna "u pola noći") ali nisi imao pomoć još nekoga pa si tragača "vratio" samo jednom...
Uzgred, od trenutno aktuelnih tragača Milica je mi ubedljivo najmanje interesantna, zabavna ... iako svakako ima ogromno znanje
i "munjevito" odgovara. Ona pokušava da bude opuštena i duhovita ali jednostavno joj to ne ide... Osim toga sećam se kako se par puta iznervirala što nije "stigla" takmičare a u prethodnoj epizodi kada je čoveka koji je jedini ostao, "stigla" bukvalno u poslednjoj sekundi (mislim da je suma bila 100.000) rekla je kako joj je "žao" a upinjala se svim silama da na poslednja dva pitanja odgovori za 8 sekundi... Sećam se i kada je pre nekoliko epizoda imala samo 9 tačnih odgovora, tražila je da joj u poslednjoj sekundi priznaju 10. odgovor ("da ne bude da sam imala jednocifren broj tačnih odgovora") iako to ništa ne menja jer su takmičari imali bitno više. Jednom prilikom (nedavno) nije stigla takmičara koji je imao 13-14 odgovora (ostao je sam u poslednjo igri) i besno je ustala, a to se ne uklapa sa njenim "Jaaaao, baš mi je žao" koje kaže kada "ekspresno" odgovori na npr. 20 pitanja (ponavljam, Milica zaista ima ogromno znanje i na tome joj iskreno čestitam). Jednostavno neko ima "štofa" za šalu i opuštenost u takmičenju kao npr. Milinković (iako se i on, svakako, veoma trudi da "stigne" takmičare) a neko nema ... Mi stariji se sećamo njenih javnih nastupa 2012. nakon briljantne pobede u "Slagalici" i "kukanja" kako nema posao. Potom ga je brzo "dobila" u Gradskoj Upravi, a 2015. kada je ponovo bila bez posla opet smo mogli da čujemo "javno žaljenje" (sve je dostupno na internetu) ali nov posao joj je brzo ponuđen i svakako me raduje da neko ko je bio odličan student i ko ima puno znanja (nevezano za struku, nego za opšte znanje) ostane u ovoj zemlji ali ima ovde još dosta veoma kvalitetnih mladih ljudi koji nemaju posao veoma dugo i koji nemaju mogućnost da o tome javno govore. Naravno, Milica je dobar posao zaslužila za razliku od onih koji preko partijske knjižice ili na neki drugi način dolaze do posla (ne mislim samo na poslednjih par godina nego na poslednjih 30), a da ne govorim o onima koji do diplome fakulteta, pa čak i do nekih titula, dolaze pod sumnjivim okolnostima (neki nisu znali ni da kažu kako im se zove diplomski ili "master" rad i slično).