Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Chat  (Pročitano 787237 puta)

Van mreže Stefano

• Administrator
Odg: Chat
« Odgovor #4600 poslato: 01. Februar 2025. u 13:48 »
naravno ukoliko se Stefano slaže sa mojim predlogom.
Nemam ništa protiv, iako sam retko kad aktivan na tom delu foruma ;) ali mislim da bi trebalo da ograničimo na članove sa najmanje 50 poruka na forumu, da izbegnemo situaciju se ubacuje neko ko nije aktivan.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 35
« Odgovor #4601 poslato: 01. Februar 2025. u 13:50 »
^^ Apsolutno, samo provereni aktivni članovi. Mada sumnjam i da će biti neka prevelika navala. 🙂

padavine u decembru 2024:
AMS Miljakovac 87.6mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u januaru 2024:
AMS Miljakovac - 18.0mm
prosek (Vračar) - 47.9mm

Na mreži mareeram

« Odgovor #4602 poslato: 01. Februar 2025. u 14:50 »
Da živim u Norveškoj ili Švedskoj, možda bih i sam bio apolitičan/neutralan.

Danas? U 2025. godini? Poprlično teško...

U Norvešku tek stižu pritisci, Norveška je 5. proizvođač nafte na svetu, u ovoj situaciji sa Evropom i Rusijom, Norveška će igrati i već igra jaku ulogu...

U Švedskoj zbog NATO članstva primarno, i jačanja desnice, baš velikog jačanja, sve interesuje politika, Finska isto, još tolika granica sa Rusijom...

Van mreže ice

• **
« Odgovor #4603 poslato: 01. Februar 2025. u 17:17 »
Поздрав свима,

На моју жалост политика се већ неко време провлачи и кроз јавни део форума, форума који сам највише волео баш зато што није било политике, места где сам могао да побегнем од лудила коме смо изложени 24/7 где год се окренеш.

Тако да сам донео за мене тешку одлуку да се повучем са форума.

Хвала свима што сте ме трпели све ове године, научио сам много од вас, уживао у вашим сјајним сликама и репортажама.

Свако добро!

Van mreže risbo gr

• Starost: 37
« Odgovor #4604 poslato: 01. Februar 2025. u 18:16 »
@Ице Постоји одвојен део на форуму баш из тог разлога да се не би писало о тој теми овде 👍 Нема потребе да нас напушташ јер нећемо имати добре слике из КГ-а на које си нас навикао  :)

Van mreže Bart

« Odgovor #4605 poslato: 01. Februar 2025. u 18:44 »
Da i ja ovo kazem isto sto i Rizbo  :) Nema potrebe za odustajanjem jer ce se sad ko hoce preseliti u taj posebni deo i političariti  :grin:

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #4606 poslato: 01. Februar 2025. u 21:31 »
Ice, žao mi je što si doneo takvu odluku, nedostajaće nam pre svega tvoje reportaže i sjajne fotografije. Nadam se da ćeš promeniti svoju odluku jer sve i da se u jednoj od hiljadu poruka na javnom delu foruma negde provuče nešto oko političko-društvenih tema, nije baš jak razlog za napuštanje foruma.
A ludilu smo izloženi 24/7 gde god se okreneš, tu se slažem. Ali mislim da je problem što nemamo svi iste poglede na glavni izvor tog ludila.  :confused: Žao mi je što je tako, iskreno.

AMS Miljakovac 87.6mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u januaru 2024:
AMS Miljakovac - 18.0mm
prosek (Vračar) - 47.9mm

Van mreže dejca

« Odgovor #4607 poslato: 01. Februar 2025. u 21:45 »
Ma neće nas Ice napustiti, tvojim slikama cveća sam se uvek divio, nadam se da će i dalje biti tako. I ja sam blokirao svaki mogući izvor ovih dešavanja.

Sent from my SM-S721B using Tapatalk

:ranting:MRZIM PROKLETO  LETO :ranting:  i zimu u martu i aprilu

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #4608 poslato: 01. Februar 2025. u 22:17 »
S obzirom da osećam deo odgovornosti za ovakvu Ice-ovu odluku, potrudiću se kao moderator da ubuduće izbrišem ili korigujem bilo koju poruku na javnom delu foruma gde se pa makar i izokola provlači bilo šta iz tačke 6. pravilnika foruma:
http://www.serbianmeteo.com/forum/index.php?topic=448.0
I sam nisam to ispoštovao, pronašao sam 2 poruke iz prethodna 3 meseca gde sam (u jednoj metaforički, u drugoj prilično direktno) provukao svoj stav o aktuelnim zbivanjima, ponešen trenutnim emocijama. Iako nisam napisao ništa uvredljivo za neistomišljenike, niti je to moj stil, shvatio sam da sam pogrešio i da su takve poruke mogle zasmetati, i već mi je skrenuta pažnja na to. Živimo u teškom vremenu sa dubokim podelama u društvu i meteorologija bi kao jedna neutralna tema trebalo da bude nešto što nas spaja i neka vrsta bega od turbulentne realnosti.
Najiskrenije se izvinjavam Ice-u što sam bio barem jedan od uzročnika da donese tešku odluku, a i ostalim članovima kojima je zasmetalo bilo šta ne-meteorološko što sam napisao.
Čak i ova moja prva današnja poruka u Chat-u je bila upravo da bi se sprečila "politizacija" javnog dela foruma, kad već postoji zarvoreni podforum gde piše ko šta želi. Možda bi neko pomislio sad da se tu piše ko zna šta, a zapravo se vodi jedna sasvim pristojna diskusija gde u pozitivnom forumaškom duhu razmenjujemo različita mišljenja i stavove o aktuelnim temama. Ali možda je i za opstanak foruma najbolje da se taj deo ipak ugasi, sad jako žalim zbog te današnje poruke. Ali eto, i put do pakla je nekad popločan dobrim namerama.  :confused:

AMS Miljakovac 87.6mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u januaru 2024:
AMS Miljakovac - 18.0mm
prosek (Vračar) - 47.9mm

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #4609 poslato: 01. Februar 2025. u 23:16 »
Ali možda je i za opstanak foruma najbolje da se taj deo ipak ugasi, sad jako žalim zbog te današnje poruke.
Ma nema potrebe za gašenjem bilo kog dela foruma. Niko nikog ne bije po ušima da čita ili da učestvuje u zatvorenom delu foruma.

Ako je nekom okidač da napusti forum saznanje da postoji zatvoreni deo foruma na kojem se piše o društveno-političkim temama, uzrok iza te odluke je verovatno dosta dublji. Čak i ako bi se neki članovi posvađali zbog onoga što su pisali i zbog toga odlučili da napuste forum, nije problem u zatvorenom delu foruma, nego u njima. Ja godinama nisam pisao u tom delu foruma, s vremena na vremena bacim pogled šta je ko napisao, nekad mi bude smešno, nekada saznam nešto zanimljivo, i to je to.

Mnogi su postali preosetljivi na sve. Ne može da se vodi računa baš o svakom detalju i svakoj rečenici, kako će neko protumačiti ovo, ono... sva ta woke sranja, politička korektnost i ostalo - zajebi ;)

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #4610 poslato: 01. Februar 2025. u 23:31 »
Nije baš naglašeno da li je to bio okidač, ili što su se na javnom delu foruma provlačile izokola poruke sa takvom konotacijom. Ja pomno pratim forum i svaku napisanu poruku, i izvan ovog Chat dela mogu da prste jedne ruke da prebrojim takve poruke.

Meni je tvoj pristup potpuno razumljiv jer sam i ja tako razmišljao "na prvu". Ali onda uvek krenem da se preispitujem da li sam i ja pogrešio negde, da li je moglo biti sprečeno. Osetljive su to teme i napisao bih neke slične primere iz Gljivarskih fb grupa gde su ljudi napuštali, ali opet bih ušao u politiku.

Eto, voleo bih na kraju da Ice promeni odluku jer je neko ko je svojim prisustvom i učešćem obogatio ovaj forum u prethodne gotovo 2 decenije. I da prihvata moje izvinjenje.

AMS Miljakovac 87.6mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u januaru 2024:
AMS Miljakovac - 18.0mm
prosek (Vračar) - 47.9mm

Van mreže valjevac

• **
« Odgovor #4611 poslato: 01. Februar 2025. u 23:39 »
Пустите човека нека оде, знате зашто? Зато што је политика данас све, где год се окренеш је политика, а лицемерно изузетно ЛИЦЕМЕРНО је у данашње време бити аполитичан - то су људи којима је заправо лепо јер су САМОЖИВИ и њиховим гузицама је лепо. Апсолутно ме више нервирају ти “аполитични” што се бусају тиме у груди, него они из користи који нас кроз странку уништавају. Имам ја пар особа у окружењу које су тако изричито аполитичне, па на све што се пожали у животу све је везано за политику (корупција, веза овде-веза онде, цене струје, цене овога-цене оногс, горива итд итд)
Да не помињем да је испод оне надстрешнице могао и неко са форума да буде, никад се не зна зар не? А како су ти људи изгубили животе?? Па због политике - значи она је дошла опет у наше животе!

Тако да, ти аполитични људи у овој држави од мене заслужују словима и речима 0% емпатије. Е и да напоменем, наравно, престао сам да се виђам и дружим са таквима. Са лицемернима се не дружим.

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #4612 poslato: 01. Februar 2025. u 23:54 »
Meni je tvoj pristup potpuno razumljiv jer sam i ja tako razmišljao "na prvu". Ali onda uvek krenem da se preispitujem da li sam i ja pogrešio negde, da li je moglo biti sprečeno.
Drugačije pristupamo - ja se ne preispitujem. Ono što napišem na prvu, napisaću i na drugu i na treću, a reći ću i uživo identično onako kako sam i napisao na forumu ;) video si i na skupovima da sam direktan i nedvosmislen na bilo koju temu. Kome se to ne sviđa, zabole me :) Ali šta god da je razlog da neko napusti forum ne može da bude razlog u nekom drugom već u njemu samom.

Van mreže valjevac

• **
« Odgovor #4613 poslato: 01. Februar 2025. u 23:57 »
“НАЈМРАЧНИЈЕ МЕСТО У ПАКЛУ РЕЗЕРВИСАНО ЈЕ ЗА ОНЕ КОЈИ ОСТАЈУ НЕУТРАЛНИ У ВРЕМЕНУ ВЕЛИКЕ МОРАЛНЕ КРИЗЕ”.  -Данте Алигијери

Те неутрално - лицемерне карикатуре тек кад заигра мечка пред њиховим вратима, одједном више нису неутралне. И ово знам из једног примера, нажалост.

Na mreži mareeram

« Odgovor #4614 poslato: 02. Februar 2025. u 02:57 »
@valjevac

Nećeš verovati, ja sam 01.11.2024 išao u NS vozom, koji je u 13:00 krenuo sa Prokopa za NS..trebalo je ranije da idem ali sam zbog nečeg ipak uzeo karte ( za mene, tetku i mamu) za Soko u 13:00 h! Znaš već kad je palo ono čudo, oko 12 h... Eto... :oboze:

Van mreže Johnny colchonero

• **
  • Starost: 26
« Odgovor #4615 poslato: 02. Februar 2025. u 12:07 »
Ma Milos se ne oseti lagodno pa se preispituje, jer je tolerantna osoba, pa onda ima grizu savesti. A za ovaj slucaj stvarno nema nikakve potrebe i Stefano je potpuno u pravu :tu:. Ja sam od pocetka otvaranja tog dela foruma na njemu, i nikada, ali nikada nije neko tamo nekog licno vredjao, psovao se, proterivao sa foruma ili bilo sta slicno. A niti se ista strasno tamo uopste pise, pomislice ljudi neki bauk. ICE ne znam da li je uopste u tom delu foruma, ako jeste msm da nikad nije nista napisao. Tako da mislim da njegovo odlazenje sa foruma nema nikakve veze sa tim zatvorenim delom foruma uopste. I ja bih voleo da ostane da daje slike iz svog kraja, jer to cini i forum boljim i volim da forum ima sto vise korisnika. Ali isto tako ta prica da se ovaj forum pretvorio u politikanstvo je meni smesna, zbog tri recenice koje se napisu u godinu dana. Uostalom ja sam takav kao Joe ili neki ostali manje istaknuti clanovi, ako iz privatnih razloga obaveza ili sta vec nemam vremena ili zelju da budem na forumu iz nekog razloga, samo odem bez da pisem public zbog cega (pp je druga stvar ako me neko pito), pa da me drugi zovu da se vratim. Mada ne kazem da je Ice uradio nista lose, samo sam hteo da napomenem da Milos i ostali ne treba da imaju neku grizu savesti, jer ako je negde politika na minimumu i broj poruka vezan za to je u delovima promila, to je onda ovaj forum.