Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Preuzete prognoze vremena - aktuelno  (Pročitano 345580 puta)

Van mreže Srbin

• Starost: 33
Odg: Preuzete prognoze vremena - aktuelno
« Odgovor #820 poslato: 15. Februar 2011. u 16:24 »

Ima vetra, nema vetra ... na kraju ipak ima vetra!  :neznam:

Po ovoj karti kod mene nece biti vetra  :D Odlichno!

Van mreže beli

• **
  • Starost: 35
« Odgovor #821 poslato: 15. Februar 2011. u 17:07 »
A da li je neko vidio prognozu na b92 za nedjelju,kakve dnevne temperature javljaju. Npr. Beograd -6,Kragujevac -8,itd...

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #822 poslato: 15. Februar 2011. u 17:10 »
Po ovoj karti kod mene nece biti vetra  :D Odlichno!
To je samo jedan termin... evo, ovde pogledaj i ostale http://www.hidmet.gov.rs/ciril/prognoza/produkt.php?pro=sfc_w10

Van mreže Srbin

« Odgovor #823 poslato: 15. Februar 2011. u 17:47 »
 ^^ ^^
Aha ok...ipak vetar je u celoj srbiji bilo bi chudno da mene zaobidje,bitno je da nece dugo trajati dan dva i gotovo  ;)

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #824 poslato: 15. Februar 2011. u 17:55 »
Srbine, tebe bi upravo i trebalo da zaobidje ovaj vetar, jer je to kosavska situacija, a tad jugozapadna Srbija ima obicno tisinu u kotlinama.

Van mreže Srbin

« Odgovor #825 poslato: 15. Februar 2011. u 18:41 »
Srbine, tebe bi upravo i trebalo da zaobidje ovaj vetar, jer je to kosavska situacija, a tad jugozapadna Srbija ima obicno tisinu u kotlinama.
Da to je vrlo chesta situacija,mada ne i uvek,ali i ako bude vetra to ne bi trebalo da bude neki jak vetar jel gotovo nikada nemam neki previshe jak vetar od koshave.

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #826 poslato: 20. Februar 2011. u 17:52 »
Nisam ovo hteo da stavljam u "prognoze" da ne bih išao u "off"...
RHMZ
Citat
Prognoza vremena

NEDELJA, 20. 2. 2011. U 13:30
Od utorka do petka u Srbiji hladno sa snegom. u većini mesta formiranje snežnog pokrivača visine 5 do 15 centimetara.

Najava je za period od:  13:26 20.02.2011  do: 13:26 24.02.2011
Da ne bi bilo zabune, treba obratiti pažnju na ono "u većini mesta", znači ne i u svim mestima! To je razlika!  ;)

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #827 poslato: 20. Februar 2011. u 18:04 »
Nisam ovo hteo da stavljam u "prognoze" da ne bih išao u "off"...
RHMZDa ne bi bilo zabune, treba obratiti pažnju na ono "u većini mesta", znači ne i u svim mestima! To je razlika!  ;)

Ne znam zasto lepo ne napisu  "osim na severu zemlje"...

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #828 poslato: 20. Februar 2011. u 18:10 »
Ne znam zasto lepo ne napisu  "osim na severu zemlje"...
Baš sam to i ja hteo da kažem, upozorenje sasvim na mestu i sve, ali ne razumem ni ja zašto je to teško staviti osim na severu Vojvodine, i onda to bi bilo kako treba. Bilo je pogotovo juče još kako se crtalo šansi da i sam sever dobije par cm, ali to se danas popodne lepo vidi već da teško može biti pokrivača...neka krajnja opcija možda, možda 1-2 cm.

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #829 poslato: 20. Februar 2011. u 18:36 »
Izgleda da im je ovako lakše!  :-\

Van mreže Srbin

« Odgovor #830 poslato: 20. Februar 2011. u 18:51 »
na ovaj nachin se ogradjuju, odgovornost im je svedena na minimum zato njihove prognoze i najmanje pratim,jel ako ne padne sneg na krajnjem severu ispashce u pravu,a ako padne 2 3 cm i na krajnjem severu o5 ce vecina ljudi reci da su ispali u pravu kada su napisali u vecini mesta jel nisu naveli gde tachno,ozbiljni hidrometeoroloshiki zavodi prognoziraju u kom delu zemlje ce da padne koliko snega! Ja kao amater bih izdao bolje upozerenje od njihovog samo prateci vashe postove... Ne bih izdao nznm kakvo poshto nisam struchan ali sigurno bi izgledalo bolje od njihovog....

Hocu da kazem da su njihova upozorenja i najave smeshna,najbolje da su napisali: "Narednih dana ce u vecini predela padati sneg" i da zavrshe na tome :D

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #831 poslato: 20. Februar 2011. u 19:31 »
na ovaj nachin se ogradjuju, odgovornost im je svedena na minimum zato njihove prognoze i najmanje pratim,jel ako ne padne sneg na krajnjem severu ispashce u pravu,a ako padne 2 3 cm i na krajnjem severu o5 ce vecina ljudi reci da su ispali u pravu kada su napisali u vecini mesta jel nisu naveli gde tachno,ozbiljni hidrometeoroloshiki zavodi prognoziraju u kom delu zemlje ce da padne koliko snega! Ja kao amater bih izdao bolje upozerenje od njihovog samo prateci vashe postove... Ne bih izdao nznm kakvo poshto nisam struchan ali sigurno bi izgledalo bolje od njihovog....

Hocu da kazem da su njihova upozorenja i najave smeshna,najbolje da su napisali: "Narednih dana ce u vecini predela padati sneg" i da zavrshe na tome :D
Ne bih da ih branim ali kazem upozorenje a i kolicina je na mestu sto su izdali, jedino eto sto sam spomenuo da bi eto moglo da se naglasi sever Vojvodine i to je to.
« Poslednja izmena: 20. Februar 2011. u 19:46 gabesz20 »

Van mreže Srbin

« Odgovor #832 poslato: 20. Februar 2011. u 19:53 »
 ^^  ^^
Kolichina mozda jeste ovog puta na mestu,ali njhove prognoze su smeshne ikonice neke nigde teksta objashnjenja mislim prognoza im se svodi na ikunicu koja predstavlja oblak sa 2 pahulje snega i sad ti pogadjaj kolko ce da padne snega mislim na one koji samo pogledaju tu njihovu prognozu i ne prate nishta drugo,mogli bi barem bolja upozorenja da izdaju a ne bice snega od 5 do 10 cm i vecini mesta pa ti sad o5 pogadjaj da li si u toj vecini a i chisto da dodam da su proshli put pogreshili kolichinu snega mislim na onaj januarski sneg...

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #833 poslato: 20. Februar 2011. u 20:05 »
^^  ^^
Kolichina mozda jeste ovog puta na mestu,ali njhove prognoze su smeshne ikonice neke nigde teksta objashnjenja mislim prognoza im se svodi na ikunicu koja predstavlja oblak sa 2 pahulje snega i sad ti pogadjaj kolko ce da padne snega mislim na one koji samo pogledaju tu njihovu prognozu i ne prate nishta drugo,mogli bi barem bolja upozorenja da izdaju a ne bice snega od 5 do 10 cm i vecini mesta pa ti sad o5 pogadjaj da li si u toj vecini a i chisto da dodam da su proshli put pogreshili kolichinu snega mislim na onaj januarski sneg...
Pazi ovo je najava a ne konkretna prognoza, nemozes sad ocekivati da sad u najavi tacno kazu kolko ce na primer pasti snega  u Ivanjici. Prognoza u ovakvim mediteranskim situacijama veruj mi nije laka, drugo je to kolko racunaju modeli a drugo koliko ce stvarno i pasti. Budi siguran prognoze u drugim zemljama u okruzenju nije na puno vecem nivou.

Van mreže Srbin

« Odgovor #834 poslato: 20. Februar 2011. u 20:14 »
 ^^
ok. ne ochekujem ja da kazu koliko ce biti snega u Ivanjici ali ochekujem ipak neshto malo opshirnije i konkretnije,a kad pogledam u njihove prognoze to je vec mislim oblak sa 2 pahulje i to je to to mi nishta ne govori pogotovu kada se uzme u obzir da ista ikonica stoji i kod 3 mm u toku dana i za 15 mm mislim barem bi mogli da uvedu posebne ikonice za slab,umeren i jak sneg ako vec nema teksta onda bi tako bilo mnogo jasnije i preglednije. Kada vec postoje ikonice za pljuskove,moguce pljuskove,poslepodnevne pljuskove,i za moguce kratkotrane pljuskove,realno mogli bi i to da uvedu. Mislim da se razgranichi ne kritikujem ja njihove prognoze verujem da tamo rade stv struchni ljudi ali vrlo oshtro kritikujem prezentaciju istih...

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #835 poslato: 24. Februar 2011. u 14:39 »
RHMZ
Citat
Prognoza vremena

ČETVRTAK, 24.02. 2011. U 12:40
DO SUBOTE U SRBIJI HLADNO SA SNEGOM. U VEĆINI MESTA SE OČEKUJE POVEĆANJE VISINE SNEŽNOG POKRIVAČA ZA 10 DO 20cm. NA PLANINAMA I U VOJVODINI POVREMENO JAK SEVERNI VETAR SA SNEGOM-PA SE LOKALNO OČEKUJE VEJAVICA.
I NA PODRUČJU BEOGRADA DO SUBOTE OBLAČNO I HLADNO SA SNEGOM.

Najava je za period od:  12:37 24.02.2011  do: 12:37 25.02.2011
Videćemo! Pogotovo ono "jak severni vetar sa snegom i vejavicom" ... ove godine toga nije bilo kod mene...

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #837 poslato: 26. Februar 2011. u 15:40 »
Videćemo! Pogotovo ono "jak severni vetar sa snegom i vejavicom" ... ove godine toga nije bilo kod mene...
Što se tiče povećanja visine snežnog pokrivača, tu su pogodili! Kod mene je sa nekih 7cm snega, visina otišla na 23cm! Međutim, kao što sam i mislio, vetar i vejavica nisu bili, tako da je taj deo prognoze totalni promašaj ... bar kod mene!

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #838 poslato: 09. Mart 2011. u 13:48 »
Evo kako različiti izvori vide razvoj vremenskih prilika u narednih nekoliko dana ... kao primer sam uzeo Novi Sad ... svi se slažu ... temperatura ide gore!  :sun

RHMZ

Foreca

Yr.no

Van mreže laky

« Odgovor #839 poslato: 07. April 2011. u 14:17 »
RHMZ
Citat
ЧЕТВРТАК, 7.04. 2011. У 12:00
У ПЕТАК (08.04.) И СУБОТУ (09.04.) У ВОЈВОДИНИ, ПЛАНИНСКИМ ПРЕДЕЛИМА И НЕГОТИНСКОЈ КРАЈИНИ ЈАК, ПОВРЕМЕНО И ОЛУЈНИ СЕВЕРОЗАПАДНИ ВЕТАР (УДАРИ ОКО 20 М/С).

Ovaj put ce pogoditi...