Prosek kaže sledeće
Bar 13.5
PG 11.8
Žab 0.5
vetar 11.6
Tmin -1.9
Vidiš, kod mene Mr. Prosek kaže malo drugačije:
BAR 13.6 / 1 / 1
POD 11.7 / 0 / 0
ZAB 0.7 / 1 / 1
Vje 12
Tmin -1.8
Uuu, za Podgoricu sam čak 3C hladniji od prosjeka. Mogao bih tu dobiti i negativan bod. Očigledno samo ja očekujem sunčane intervale u četvrtak poslijepodne.
Mada, sjećate se kako je bilo u zadnjem kolu prošlog ciklusa kad smo svi, od reda, stavili preniske temperature. Možda se to kolo ponovi.
Kako to misliš 'hladniji od proseka', kada si dao 3 stepena više? Ti si dao 14.5, a Prosek 11.7
Ne znam za sunčane intervale, kako ih očekuješ. Istina, oblačnost se tanji, ali kada počne da se tanji, dolazi do jače hladne advekcije, te sijanje Sunca neće bitno uticati na očekivano vetrovita mesta. Sva tri mesta imaju lepo izraženu buru.
Mada, sećam se, Miloše, kako da ne, prošlog kola. Ali, sada teško da će temperature biti niže od mojih prognoziranih
A sada, malo podrobije o prognozama:
Boce, otkud tebi da neće biti mraza u CG? Dao si 0.5, što mislim da je definitivno previše. Bar je najviša Tmin od svih takmičara. Ali, ne ističeš se tu previše, pogledaj Tackicu sa -7.5
Svi su ostali ujednačeni. Mislim da će Tmin biti na Žabljaku, jer obično je tako kada je oblačno i/ili vetrovito (neutralna stratifikacija).
Vetar? Najmanje je dato 8, a najviše 18. Ja sam se kolebao između 12 i 15, ali sam prelomio na 15, smatrajući da sa 12 mogu da izgubim poen u slučaju da bura baš grune. Ali, preniska vrednost za vetar je veliki rizik, jer u buri je zbirni vetar bar 10, ako ne i više.
Za temperature nemam reči
Jeste, možda sam dao preniske, ali razmišljao sam da ako sada ubodem ekstremno hladnu situaciju, mogu da odnesem puno poena i malo napredujem na listi. Ukoliko ovde puknem, nemam šanse da dođem na neko od prva tri mesta. Dakle, sad ili nikad!
Evo, upravo gledam zvaničnu prognozu HMZ CG. Za primorje su dali 11 do 13, Podgoricu 11, a planine -2 do 5. I svuda kapljice padavina sa pahuljicama na severu. A evo i originalnog teksta:
Pretežno oblačno, u centralnim i sjevernim predjelima sa snijegom. Na jugu u nižim predjelima sa kišom a u višim sa susnježicom snijegom. Vjetar sjeverni, tokom dana u pojačanju, krajem dana i tokom noći na udare vrlo jak. Jutarnja temperatura vazduha od -3 do 7, najviša dnevna od -2 do 13 stepeni.
Za Podgoricu: Pretežno oblačno sa slabom kišom. Vjetar sjeverni u pojačanju a krajem dana i tokom noći na udare veoma jak. Jutarnja temperatura oko 5 najviša dnevna 11 stepeni. Ko će da dočeka sutra?