Evo i mene... Nisam imao Internet do pre nekoliko minuta, ali sada izgleda da je sve u redu. Valjda.
Elem, G. Prosek kaže:
BAR 12.3 / 1 / 1
POD 10.3 / 1 / 1
ŽAB 2.6 / 1 / 1
Vje 7
Tmin -2.1
Dakle, skoro kao HMZ CG, s tom razlikom što je na takmičenju PG za stepen viša, a Žabljak za stepen niži.
Padavine? Pa prema ovoj šemi jasno se vidi ko gleda koje modele.
Opet sukob koncepcija: jedni kažu da će Podgorica biti hladnija od Bara za par stepeni. Drugi, opet, manje-više poravnavaju ova dva mesta. Prema nepisanom pravilu ekstrema, Boce rizikuje sa visokom Tmax za Bar, a Miloš sa niskom Tmax za Podgoricu. Žabljak? Par takmičara (a ne rade u parovima) daje Tmax veću od 5, dok dosta takmičara vidi da će Tmax biti negde 1 do 2 stepena.
Padavine nisu odavno bile ovako lude. Pojedini igrači rizikuju sa izostavljanjem padavina za Žabljak. Neki, s druge strane, daju 2 za padavine u Baru (umalo i ja da to dam, ali se nadam da će biti nešto tipa 4.8 ili 4.9 mm
). Sa jedinicom nema minusa, bila je moja logika.
Tmin je tek šašava. CERVANTES mu ga je baš dao sa -9. Većina takmičara se vrti oko nule, uglavnom blago u minusu. Ja se ne vrtim oko nule, ja sam dao čistu nulu. Samo da to ne bude broj poena koji ću tu osvojiti.
Bar su oko vetra svi manje-više saglasni. Dao bih ja i manje, ali Bar je na redu, a on ume da iznenadi sa malo većim brzinama, pa mislim da će se desiti nešto tipa Bar 3, PG 1 i Žabljak 2.
Očekujemo naoblačenje sa kišom... Sada je pretežno vedro i nije pametno donositi preuranjene zaključke na osnovu današnjih podataka. Bar ima 14.2, i mislim da se Boce malo prešao. Sutra neće biti viših temperatura nego danas... Podgorica 14.0, prema očekivanjima malo više nego juče, ali naoblačenje će učiniti svoje. Padavine očekujem u tragovima pre podne, a prave stvari tek u popodnevnim časovima, tako da će biti znojenja do 19h.
Ionako neću moći da pratim takmičenje, bar ne konstantno. Videću rezultate na kraju, tako da, ako očekujete moje komentare, pravo će čudo biti da ih postavim. Tek uveče, kada bude sve gotovo. Razlozi su krajnje privatni, tako da ne mislite da se ljutim (taman posla).