Boce, što manje diskutujemo, prognoze su nam međusobno sličnije
Joe, nisi se natripovao. To je činjenica. A što se škole tiče, ne znam kakva je serbianmeteo škola. Kao što znaš, ja sam pristupio forumu dosta kasnije. Ja sam, brate, samouk
. Šalim se. Ustvari, mislim da si hteo da kažeš da je serbianmeteo škola ustvari društvo meteo fanova (uh, opet anglosrpski, samo da me beket ne uhvati), istomišljenjika koji, koincidentalno, misle na sličan način. I to je dobro. Nego!
Što se drugih prognoza tiče W2U mi nije među omiljenima, jer znam kako rade i koliko znaju (imam i ja svoje izvore). Još niže na mojoj lestvici je Meteos, koji se glupirao sa pola metra snega u oktobru na Kopu. Pa to je bilo bezveze, skroz naskroz! To se nije dešavalo do sada, jer tlo je još toplo, i prvi snegovi se uglavnom tope čim padnu na tlo nekoliko sati, a kada je tlo rashlađeno, sa istim ulaznim parametrima može da se očekuje onoliko snega koliko su u prognozi dali. Osmotreni podaci ovde idu 'na moju vodenicu'.
Da ne bude offtopic, primetio sam da i srednja vrednost prognoze svih takmičara ima dobar uspeh. Pošto ovo nije objavljeno na forumu HMZCG, moja statistika kaže sledeće za prosečne prognozirane vrijednosti:
Ulcinj 17.5 (kao Boce - da nije smešno, bilo bi prosto simptomatično, ali ova slučajnost nema nikakvu realnu osnovu)
Nikšić 13.6
Pljevlja 12.1 (ove dve vrednosti je dao MAGICIAN)
Padavine skoro niko nije dao. Ja sam dao za Pljevlja (kao i CROMETEO), a Freddy za Ulcinj (kao i Gustav).
Vetar 8 (ovo sam ja dao, he, he)
Tmin 0.4 (upada u naš idealni opseg
)
Ko zna šta donosi sutra...