Je, u pravu si oko IvanZD=Zadar. Istina, u ovom kolu ima nekako sumnjivo sličnih prognoza
Drago mi je! Znam samo još jednog čoveka iz Zadra koji se bavi meteorologijom, a ne zove se Ivan. Ne dovodim u sumnju da vas je malo, jer imate sinoptičku stanicu i na aerodromu i na Puntamiki.
Da ne bude čist offtopic, dodaću da mi se dopada to što modeli 'pale i gase' mogućnost padavina za sutra. Mislim da to sluđuje i profesionalce, tj. one kojima je posao dati prognozu vremena. Sličnost prognoza je super fora za finale prvog ciklusa, jer bitno je biti prvi ili drugi (zbog nagrada).
Malo sam prostudirao lanjsku listu i evo šta sam našao. Par recepata za dobar plasman. Podeliću i ovo, jer ne mislim da je neka extra mudrost:
- Treba biti revnostan i davati SVE prognoze, tj. učestvovati u SVIM kolima. Prvih 5-6 takmičara su jedina imala taj uslov.
- Ne treba biti malodušan, jer pobednici ciklusa najčešće nisu isti, a ne moraju ni da budu pobednici celokupnog takmičenja.
- Najvažnije: Ne odustajati od svojih principa eksperimentisanjem i ubacivanjem u priču o iznenađenju. Sasvim je dovoljan problem to što vreme samo po sebi je dovoljno nepredvidivo da ne mogu svi da daju tačnu prognozu koja će se ostvariti 100%.
Vidimo se sutra na takmičenju!