Da probam i ja da objasnim: Tmin za takmičenje je ustvari najniža temperatura izmerena u 7 sati (0600 UTC), a ne najniža noćna temperatura. Slažem se, Joe, da može da se desi da će najniža noćna temperatura biti početkom noći, ali to se ne boduje. Boduje se ovo što sam sada opisao. To je tek 'puška'...
Što se ovih izlaza tiče, rešio sam da dam prognozu prema osećaju. Modeli luduju, pa sam stekao utsak da svi oni daju kakvo vreme NEĆE biti. Mislim da će padavina svakako biti, i prosto ne znam zašto postoji toliki strah po prognoze padavina u ovom kolu. Ipak, postoje određene sličnosti između modela, a to je u opštem pregledu sinoptičke situacije: ciklon koji odlazi na istok, jugovina koja prestaje (čak hladna advekcija popodne). Mislim da će Tmax biti mnogo veći problem, jer ovdepostoje varijacije od poslednjih trenutaka tople advekcije do čak prodora sa zapada i zahlađenja.
Nezavisno od ovoga, mislim da bi mnogo interesantije bilo dati prognozu za Srbiju za četvrtak. Tu su neizvesnosti veće (bar ja tako vidim). Ali za sada ništa od toga, dok neko ne organizuje takmičenje za Srbiju, pa makar to bili i mi sa ovog foruma