Slažem se, skoro u potpunosti sa Transmatom što se tiče Tmax na Žabljaku i u Nikšiću. (vjerovatno smo zato i poslali slične prognoze
)
Sa Joe-om se ne slažem kad je Bar u pitanju, jer oblačnost nikada nije imala velikog uticaja na temperaturu u Baru. Jedino ako se sutra tokom čitavog dana u Baru zadrži niska oblačnost, a pritom ne bude vjetra, temperatura bi mogla biti niža od današnje. Za Nikšić i gradove kao što su Podgorica ili Pljevlja, priča je potpuno drugačija. Tu oblaci igraju presudnu ulogu kad je temperatura u pitanju. Zato bih, da sada prognoziram, stavio samo 5C za Nikšić...
Što se tiče Tmin, Stradivari je bio u pravu da najnižu temperaturu očekujem Pljvljima (makar ja) i to bi bilo oko -7 ili čak -8 stepeni. Sigurno da je da će u toku noći biti najhladnije na Žabljaku. Tu bi se temperatura mogla spustiti i ispod -10C, ali se u ranim jutarnjim satima očekuje nagli skok temperature zbog oblačnosti, tako da bi Žabljak već u 7 sati mogao biti blizu 0. Što se tiče Kolašina, on je po tom pitanju bliži Žabljaku nego Pljevljima.
Sličnu situaciju smo imali i u prošlom zadatku. Zato sam ja sada nisku Tmin prognozirao da ne bih ponovio grešku iz prethodnog zadatka.
Vjetar, hmmmm... Najrealnije, Bar 1-2 m/s, Nikšić 0-2 m/s, Žabljak 2-5 m/s. Ukupno 3 - 9 m/s.
Dakle, da sada prognoziram, stavio bih 6.