Samo, ne znam da li je IvanZD prepisivao od mene ili ja od njega
. Ako se ne varam, mislim da je on bio pobednik prvog takmičenja. Naravno, ako je moja pretpostavka tačna da je on pod takmičarskim imenom Zadar. Pogledaj tu sličnost! Jedine razlike su za HN (i Tmax i padavine), kao i 1 stepen za Tmin. Ostalo je doslovno identično!!!
Joe, ne ljuti se ako sam 'prepisivao' od tebe. To je samo znak da mislimo slično
.
Od ovog 'konsenzusa' odstupa Miloš sa Tmax za Kolašin i PG (naniže), ali i Freddy sa Tmax za Kolašin (naviše) i Tmin (naniže). Ne znam da li je on u svom prethodnom postu naveo razloge
. Ja tu dođem kao neka sredina. Čak sredina od svih takmičara! Evo i srednjih vrednosti prognoziranih elemenata (prema mojoj računici):
HN 18.7 / 1 / 2
PG 19.2 / 1 / 2
KO 11.6 / 1 / 1
Tmin 4.0
Kod ovog 'virtuelnog' slučaja jedino mi nije jasno zašto je prevagnula 1 za padavine u Kolašinu. Moje iskustvo mi govori da navetrene strane u planinama dobijaju više padavina. Kolašin je na skoro 1000 m, a na južnoj strani Dinarida, što će biti navetrena strana kod jugovine, kao što će biti sada.
Teško je da ne uzmemo sličnu količinu bodova, kad smo ovako poravnati. Samim ti, teško je očekivati suštinske promene na tabeli.