Stradivari bio na večeri, malo popio, pa zakasnio.
Da si ti nama živ i zdrav! Nadam(o) se da si se lepo proveo.
Ja sam se baš izglupirao sa Tmin. Ponavljam moju standardnu grešku, a to je što svaki put pogledam samo za Žabljak, a Pljevlja i Kolašin jednostavno preskočim. Tmin u Pljevljima će sutra sigurno biti oko -11C, ali ipak ne vjerujem da ću dobiti negativan poen. U slučaju da Tmin dube ispod -11C, bojim se da će me Transmat stići u ukupnom skoru.
Prognozirane Tmax su veoma slične.
Evo razloga da verujemo u visoku jutarnju temperaturu. Čim Miloš kaže da je nešto loše uradio, znajte, ljudi, da se samo pravda kako ne bi otkrio svoje tajne
Ja, Miloše, prvo vidim situaciju, pa prema tome odlučim ko će imati najnižu jutarnju temperaturu. Ukoliko ima vetra ili oblaka, ili je već tako hladnije na planinama zbog snega kojeg nema u dolinama, gledam samo za Žabljak. Ako je noć vedra i tiha, odlučujem se za Kolašin, eventualno Pljevlja. Pljevlja mogu da zeznu zbog magle koje može da bude kad je ne očekuješ, ili izostane kad je očekuješ. Ali, rezultati govore ko je u pravu. Biće zanimljiva statistika ko je u kojoj disciplini šta uradio.
Bogami biće ovde mesta za uzbuđenja
Milosh ima jednu od najviših Tmin Delibel po običaju najnižu
Maksimale Milosh i ja vrlo slično
MKD-Š i Transmat imaju nižu max za Pljevlje
Minimalne razlike ali eto prilike za mala pomeranja na vrhu
Prince za nijansu dao više maksimale Ke vidimo jutre!!!
Bumbar je dao još nižu, ludih -16.4
Za vetar je još najujednačenije. Samo iskaču Tom, Alen, i donekle IvanZD. Nekako očekujemo da Ulcinj ne da mnogo velike brzine. Od Ulcinja zavisi ovaj pogodak, jer mislim da će Pljevlja dati tiho, a HN možda metar-dva.
Ja sam (osim za Pljevlja, gde sam mu ga baš dao po Tmax, stepen više), dao više od proseka svuda za po 0.6! Sjajno!
Evo šta kaže Mr. Prosek:
UL 12.9 / 0 / 0
HN 14.4 / 0 / 0
PV 5.4 / 0 / 0
Vje 6
Tmin -10.6
Po meni, odlučiće razlike u Tmax za Pljevlja. Ovo vidim kao sukob dve koncepcije. Bolje plasirani igrači daju nižu Tmax, od 2.8 do 4.5, dok SM i 'zlatna sredina' se vrte od 6.3 do 7.7, gde ispada CERVANTES sa 9 stepeni. Mora da mu je hladno, jer ima i najvišu jutarnju temperaturu, a i najvišu u takmičenju, 17 za HN).
Jutros najhladniji Žabljak sa -14.6, slede Pljevlja sa -11.0. Vedro je i pretežno tiho, samo u Ulcinju pirka tajfunčić
Prema modelima, vetar treba da oslabi za prognozirani termin.
Videćemo... Verujem da će sutrašnji dan biti sličan današnjem, pa neke preliminarne procene ćemo moći da imamo (ali samo pod tom pretpostavkom). Videćemo...