Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Novembar 2007.  (Pročitano 191096 puta)

Van mreže Freddy

• **
  • Starost: 45
Odg: Novembar 2007.
« Odgovor #460 poslato: 17. Novembar 2007. u 03:10 »
Trenutno pada najjače, prave krpetine, palo 4 cm, jel vise od Beograda ?
Pa bogami tu je negde. Ja sam daleko od najviše tačke grada, a ovde već ima nekoliko cm, stvarno ne znam tačno koliko - ne silazi mi se dole, ali ovo što vidim sa prozora je prava zimska idila.
Jako slično tvojim slikama.
Ni trenutni intenzitet ne zaostaje ;)

:veje

Van mreže TRSTENIK

• TRSTENIČKI BAROMETAR
« Odgovor #461 poslato: 17. Novembar 2007. u 03:25 »
TRSTENIK - OSMOTRENI METEOROLOŠKI PODACI
_______________________________________ _
Datum i čas osmatranja: 17.11.07.g      0330 h   
Sunrise: 06.37 h   Sunset: 16.06 h
Temperatura: 0°C
Relativna vlažnost: 90%
Vazdušni pritisak*: 994.1 mb (hPa)
Vazdušni pritisak**: 1020.4 mb (hPa)
Pravac i brzina vetra: W, 1 m/s
OPIS VREMENA: Trenutno jak sneg, isto bilo i u 22 h... Formiran snežni pokrivač, zimski ambijent...Od 20.30 h prošle večeri, sneg bez prestanka...
*Stanični pritisak na 0°C (na 210 mnv)
**Sinoptički pritisak - MSLP (normala=1013.2 mb)

Ukupna količina padavina (od 20 h): 2.1 mm*
*1 mm = 1 litar po kvadratu vodenog taloga

Van mreže TRSTENIK

• TRSTENIČKI BAROMETAR
« Odgovor #462 poslato: 17. Novembar 2007. u 03:29 »
Van ovih podataka, po RHMZ Srbije, sve bzo stiže u Vojvodinu!

Van mreže TRSTENIK

• TRSTENIČKI BAROMETAR
« Odgovor #463 poslato: 17. Novembar 2007. u 03:34 »
Pogledajte Cojine slike ispred, to je Trstenik noćas...!

Van mreže TRSTENIK

• TRSTENIČKI BAROMETAR
« Odgovor #464 poslato: 17. Novembar 2007. u 03:37 »
SVE VAS VOLIM! I OVAJ MOJ LEPI SNEG!... Ne zamerite!

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #465 poslato: 17. Novembar 2007. u 04:03 »
Novi Sad umeren sneg!!!  :zima Temperatura 0 stepeni! Sada sam došao kući. Ima ga po celom gradu. Najprometnije ulice su bele. Formirao se snežni pokrivač. Oko 2cm. Biće još!

Van mreže TRSTENIK

• TRSTENIČKI BAROMETAR
« Odgovor #466 poslato: 17. Novembar 2007. u 04:09 »
Ja sam srećan, jer su se prognoze obistinile! Ponavljam, ne bavim se prognozom, ali da li ste videli da se izuzetni Joe kao lav boriio da dokaže - da će snega biti, i pratio je frontove do "izlučenja"!!! Vratite njegove reči unazad na ovom forumu...Jednostavno, bilo je u pravu - snega če biti! I moja malenkost prošle noći reče " nemojte da "izbogoradate" sasvim izvesni i prognozirani sneg" iz zvaničnih prognoza... Šta reći dalje, ovom forumu treba verovati.... :smartass: Ovo, pogotovo važi za sve "neverne Tome", a ima ih, vidim, .... :)

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #467 poslato: 17. Novembar 2007. u 04:14 »
Hvala na lepi rečima TRSTENIK zaista je naš forum pričao o snegu za vikend kada niko nije!  :) Jedino me brine nedelja. Imamo priliv malo toplijeg vazduha po visini nego u prethodnim izlazima. O tome u prognozama sutra. Nadam se samo da će se izlazi vratiti na staro i da ćemo u nedelju dobiti najobilniji sneg.  :( Trenutno se crtaju susnežica i kiša.  :redface: Šta reći kod mene i dalje umeren sneg, a napolju zimska bajka kakva se retko kad može videti u novembru.

Van mreže TRSTENIK

• TRSTENIČKI BAROMETAR
« Odgovor #468 poslato: 17. Novembar 2007. u 04:21 »
Hvala na lepi rečima TRSTENIK zaista je naš forum pričao o snegu za vikend kada niko nije!  :) Jedino me brine nedelja. Imamo priliv malo toplijeg vazduha po visini nego u prethodnim izlazima. O tome u prognozama sutra. Nadam se samo da će se izlazi vratiti na staro i da ćemo u nedelju dobiti najobilniji sneg.  :( Trenutno se crtaju susnežica i kiša.  :redface: Šta reći kod mene i dalje umeren sneg, a napolju zimska bajka kakva se retko kad može videti u novembru.

Ne znam moj Joe, po nekioj  opet zvaničnoj prognozi, ja u trsteničkom kraju, trebalo bi da imam sneg - subotu, nedelju i ponedeljak, pre podne, potom prestanak padavina, ali i jutarnje mrazeve iza toga, do - 5 C, ali dnevnu temperaturu, mnogo dalje u plusu! Do 8 C....Znam da će mi u novembru nestati ova zimska bajka, ja se, iskreno, po sezonskoj prognozi iz meteo-centra Reding -radujem januaru 2006.godine...

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #469 poslato: 17. Novembar 2007. u 04:25 »
Ne znam moj Joe, po nekioj  opet zvaničnoj prognozi, ja u trsteničkom kraju, trebalo bi da imam sneg - subotu, nedelju i ponedeljak, pre podne, potom prestanak padavina, ali i jutarnje mrazeve iza toga, do - 5 C, ali dnevnu temperaturu, mnogo dalje u plusu! Do 8 C....

Sa tvoje tastature u božije uši.  :D A ovih +8 nek te ne brine. Fulaju žestoko. Vrlo je verovatna temperaturna inverzija i vrlo hladni period samo da ne bude južnog vetra. Ja se samo nadam da će se izlazi vratiti na staro i da će sneg nastaviti da veje. Bojim se da ne izgubimo temperaturu po visini i dobijemo ledenu kišu. Ja i dalje ne menjam prognozu. Samo hrabro do novih centimetara!   :-\

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #470 poslato: 17. Novembar 2007. u 04:28 »
Podaci u 4 ujutru u Novom Sadu:

temperatura 0.0°C
vlažnost 98%
pritisak 1012.1mb
vetar severoistočni 1m/s

Slab sneg.

Inače trenutno pada umeren do jak sneg. I po radaru se vidi da su padavine u pojačanju kod mene.
Trenutno prava vejavica!!!  :zima

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #471 poslato: 17. Novembar 2007. u 04:35 »
JAK SNEG KOD MENE!!! lUDNICA ŠTA JE OVO?  :-[  :hii
Povećava se snežni pokrivač.

Van mreže TRSTENIK

• TRSTENIČKI BAROMETAR
« Odgovor #472 poslato: 17. Novembar 2007. u 04:39 »
Sa tvoje tastature u božije uši.  :D A ovih +8 nek te ne brine. Fulaju žestoko. Vrlo je verovatna temperaturna inverzija i vrlo hladni period samo da ne bude južnog vetra. Ja se samo nadam da će se izlazi vratiti na staro i da će sneg nastaviti da veje. Bojim se da ne izgubimo temperaturu po visini i dobijemo ledenu kišu. Ja i dalje ne menjam prognozu. Samo hrabro do novih centimetara!   :-\

Ne znam, ali osećam, opet ponavljam tebi, Weather2Umbrella i njihov čelnik, dostavlja mi, kažem zvaničnu prognozu vremena i detalje za moj deo Pomoravlja... Do sada, oni, kao profesionalci bili su u pravu... Prethodne večeri citirao sam njihovo upozorenje ... Možda si video, "sneg u cenntralnoj Srbiji i formiranje snežnog pokrivača"... Oni mi i dalje signaliziraju da sneg treba očekivati i tokom celog vikenda i ponedeljak, pre podne...Internom porukom, poslaću ti detaljne prognoze Weather2Umbrella od juče, a dobijam ih svakodnevnio! Pozdrav!!!

Van mreže TRSTENIK

• TRSTENIČKI BAROMETAR
« Odgovor #473 poslato: 17. Novembar 2007. u 04:44 »
JAK SNEG KOD MENE!!! lUDNICA ŠTA JE OVO?  :-[  :hii
Povećava se snežni pokrivač.

Rekoh li ja večeras u jednoj porucu, pogledaj, sve ovo ide ka Vojvodini!!! Ništa čudno! :D

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #474 poslato: 17. Novembar 2007. u 04:48 »
Uh TRSTENIK to bi bilo odlično! Ja bi dobio oko 25cm, Beograd možda i više. Ti bi mogao dobiti i pola metra verovao ili ne.  :o Samo da se vrati ono što je crtao odlični GFS par prethodnih dana. U pitanju je samo 1 stepen.  ::)  Ovo su već prognoze ali ko ga šiša ja sam u transu. Možda sutra prebacim. Ovo napolju što se dešava nije viđeno cele prošle zime.

I DALJE JAK SNEG!!!

Van mreže TRSTENIK

• TRSTENIČKI BAROMETAR
« Odgovor #475 poslato: 17. Novembar 2007. u 04:48 »
Van ovih podataka, po RHMZ Srbije, sve bzo stiže u Vojvodinu!

Evo, sramota, citiram sam sebe!

Van mreže Freddy

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #476 poslato: 17. Novembar 2007. u 04:50 »
U BG-u > 5cm. Sve je belo!

Van mreže TRSTENIK

• TRSTENIČKI BAROMETAR
« Odgovor #477 poslato: 17. Novembar 2007. u 04:51 »
Uh TRSTENIK to bi bilo odlično! Ja bi dobio oko 25cm, Beograd možda i više. Ti bi mogao dobiti i pola metra verovao ili ne.  :o Samo da se vrati ono što je crtao odlični GFS par prethodnih dana. U pitanju je samo 1 stepen.  ::)  Ovo su već prognoze ali ko ga šiša ja sam u transu. Možda sutra prebacim. Ovo napolju što se dešava nije viđeno cele prošle zime.

I DALJE JAK SNEG!!!

GFS, moj, koji sam gledao -imao je ovo na D2 (temperatura i tačka rose)...

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #478 poslato: 17. Novembar 2007. u 04:55 »
U Novom Sadu takođe sve belo ali nešto manje cm. Ne mogu da procenim stvarno ali trenutno nema više od 3cm ja mislim.
TRSTENIK samo nek ide. Radarski snimak grozno dobar. Bela boja na radaru je pre pola sata išla na mene. To je to.

Van mreže TRSTENIK

• TRSTENIČKI BAROMETAR
« Odgovor #479 poslato: 17. Novembar 2007. u 04:56 »
U BG-u > 5cm. Sve je belo!

Freddy, ja sam belilom u Trsteniku presrećan.... odavno mi se ovako lepo belo nije dogodilo...!