Da li se secate tog dana,da li imate neku belesku o tome i da li je i u drugim krajevima bilo kao kod mene
Secam se da je taj dan poceo suncano i mirno,bio sam na fakultetu...medjutim vec oko 10h se naoblacilo u Beogradu i cula se prva udaljena grmljavina!
Kako su se predavanja zavrsila,krenuo sam sa drugaricom kuci,bilo je tmurno,temperatura 22C i nije ukazivalo kakva se oluja sprema,iako se konstantno iz daljine cula potmula grmljavina!
Iz Zemuna smo krenuli prema Banovcima,i vec iz daljine me je zabrinulo crno(takvu boju neba nikada pre nisam vide) nebo iz pravca Banovaca koje su parale munje!
Kad smo stigli u Banovce,kao da smo usli u drugu dimenziju-olujni vetar koji je prosto ljuljao autobus,snazna uzastopna grmljavina,obilan grad i kisna zavesa!!!! :o
Temperatura je pala na svega 10C!
Na zadnjoj stanici smo morali da izadjemo,i kao smo zakoracili iz autobusa upali smo u vodu do kolena-ulice su bile poplavljene,kisa nije padala u kapima,ono je bilo kao da se vodopad survava direktno na vas,za tren oka smo bili mokri do gole koze!
Uz to zaglusujuca grmljavina je bila jeziva i krajnje neprijatna,a do moje kuce koja je odatle nekih 50m udaljena jedva smo stigli!
Kisa je nastavila da pljusti i narednih 40-ak minuta!!!
Patike su zavrsile u djubretu,sve beleske su mi upropastene,knjige sam jedva osusio pored peci,ali ipak je to bilo nezaboravno iskustvo! Nikada pre a pitanje da li cu ikada vise i videti "reku" kako tece kroz moju ulicu!
Posle toga sve je bilo mokro danima! bilo je i polomljenog drveca i skinutih crepova sa krovova...
Jedino nikad necu prezaliti sto mi tad aparat nije bio kod mene,pa cu sve ovo moci da drzim samo u mom secanju!
Posle sam cuo da je i u Beogradu dobro istutnjalo,ali me zanima kako je zaista bilo! A u Novom Sadu? U drugim gradovima?