Mislim da ce vam biti interesantno da vidite, u kratkim crtaama, kako je izgledao moj obilazak New York-a.
Najbolje je prvo da opisem moj dolazak u ovaj prelepi grad.
Buduci da sam u toku tog petog meseca boravka u USA zivela u Virginia Beach, odlucila sam da tamo sednem na autobus jednu noc, u pitanju su kineski autobusi i imaju svakodnevne ture za NY, i zapucam u NY.
Krenuli smo iz Norfolka (15 mmin voznje od VB ) u 00:30. Kao sto rekoh to je bio kineski bus i ja sam bila jedima bela. Skoro svi ostali su bili Kinezi i crnci. Ne mogu da kazem da mi je bilo svejedno pogotovo sto sam isla sama. Cela moja ekipa je odmah nakon posala otisla kuci,a ja sam smatrala da je greota docu u USA, a ne obici nista.
Od Norfolka do NY ima sest sati putovanja busom, tako da smo u NY stigli i pola sedam ujutro. Sada zamislite mene, pola sedam ujutro, znaci jos uvek marak, a ja sam sama u kineskoj cetvrti Manhattanu gde nas je bus ostavio. Vrlo neprijatno verujte mi. Odlucila sam da krenem pravo kao visokim zgradama. Posle dva predjena bloka sa leve strane videla sam jedan otvoren lokal, usla unutra, sela narucila kafu i tu ostala sledecih sat vremena dok se nije razdanilo.
Kada sam opet krenula, potrazila samm stanicu metroa i otisla pravo na Times Square i sasvim slucajno nasla ove crvene turisticke autobuse bez krova, kupila kartu i krenula u oblilazak. Jako dobra stvar sa tim busevima je to sto imaju recimo 15-16 stanica u gradu i na svakoj mozes da izadjes, obidjes sta te interesuje, sacekas sledeci bus i krenes dalje. Ti busevi idu na svakih 5 min tako da sam dosta toga uspela da vidim. POsto nisam imala previse vremena prvo sam izasla kod Statue of Liberty, tu sam obisla i indijanski muzej, zatim kod Brooklin bridge, Kod Central Parka i na kraju se vratila na Times Square da bih uhvatila metro i stigla na svoj bus za Norfolk.
Evo kako je to izgledalo
Sedim u busu na Times Square i cekam da krenemo u oblilazak
Ovo je glavna biblioteka u NY, mislim da je zovu National Library, i ona se nalazi nadomak Times Square-a
The Craisler Building
Slika iz autobusa, sa leve strane je central Park, a sa desne najskuplji hotel u NY, sada nikako ne mogu da se setim kako mu je ime
Park ispred indijanskog muzeja
Statue of Liberty, slikano sa keja
Brooklin, slikano sa strane Manhattan-a
Manhattan bridge
Rush hour
Ja u Central Parku
NY slikan iz Central Parka
Nakon central parka vratila sam se na Times Square i hvatala metro do East Brodway, koji se nalazi u Kineskoj cetvrti, jer sam tamo hvatala bus za Norfolk. Trebalo mi je sat i po da stignem iz razloga sto metroi pocinju cudno da idu kada se ljudi vracaju sa posla, tj ne staju svi na svakoj stanici. Npr znas da crvena linija inace staje na stanici koja ti treba, ti udjes u tu liniju i ona prodje tu stanicu jer je to neka expresna crvena linija, a ja nisam videla da to igde pise...hehe, tako da sam skoro otisla u Brooklin :kez:
Ne bitno stigla sam dobro i sada mi ostaje samo da se secam kako je bilo