Gledam tvoje podatke malo pažljivije otkad si ubacio decimalu. Pa lepo se slažeš sa okolnim stanicama, TRSTENIK. Eto, Kraljevo je dalo Tmin 3.8, a Kruševac 4.0, baš kao kod tebe.
A po staničnom pritisku, trenutno si aritmetička sredina onoga što su dali Kraljevo i Kruševac u 7 sati jutros. Međutim, njihov svedeni pritisak na nivou mora se jako razlikuje, do nelogičnosti. KV=1008.7, KŠ=1006.7. Šta kažu tvoje računice, druže?
Nisam danas gledao synop, ali ako malo bolje pogledaš ove brojke, videćeš da ja pritisak izražavam na nivou stanice, i on je kao stanični, po nadmorskoj visini najpribližniji, često identičan Kraljevu. Ako baš hoćeš podatak, evo ti sada u 13.00 h ... Stanični ti je na postu, a on je na morskom nivou kod mene 1009.6 mb... Toliko o mojim računicama!
P.S. Česta je razlika SLP između Kraljeva i Kruševca... Zanimljivo je da se stanični gotovo poklapa sa Kraljevom, a SLP (morski nivo) je približniji Kruševcu...Biva, doduše, da se izjednačuju, a to ne zavisi od mene...
I ovo, što sam krenuo da objavljujem decimalu u temperaturi, prosečnom posetiocu foruma, gostu, ta decimala ne znači ama baš ništa. Ovi podaci nisu profesionalni, za međunarodnu razmenu! Pa i lakše je shvatiti da je temperatura 8 stepeni, nego ovih 8.1... Veliki pozdrav PtPrince...