Dobro, ako je situacija u praksi drugacija u odnosu na ugovor, presavijes tabak i gotovo...
Ponovo pitanje da li je bolje izgubiti celokupno ulaganje ili ipak nesto sacuvati?
Druže moj,
ja razumem da si ti ekonomista i da je 1+1 = 2,medjutim svaki dobar matematičar ti može
u postupku dokazati da je 1+1=1(ne znam postupak,pratio sam predavanje svojevremeno i postoji
način kojim se to dokazuje).
Veruj mi da se ne polazi od toga da presaviješ tabak,jer osim ako ti sestra nije sudija Ustavnog suda,imaš da otegneš m%da da istareš istinu na videlo.
A istina je sledeća :
Dodješ na njivu u kojoj je grad ubio recimo krompir(u mom slučaju),veštak kaže ok tu imate 25000 odžaka krompira(kućica) i u svakoj imate 7 krompira ukupne mase od 450 grama(po odžaku)
U startu te je zakinuo na načinu kojim se vrši aprobacija(utvrdjivanje količine) jer uzorak sam po sebi nije reprezentativan,kada im kažeš da dodju i prisustvuju vađenju oni za to nemaju vremena.
Onda ti kažu ti si osigurao taj prinos po toj ceni,i daju ti neku naknadu koja je zaista simbolična,jer šta ti koji K oćeš kada imaš prinos.
Druga stvar u kojoj je mene zakinuo je broj odžaka krompira,u proizvodnji konzumnog krompira ta cifra od 25000 je tu negde +- 5000 odžaka,dok je kod mene u proizvodnji semenskog krompira cifra oko 40-45000 odžaka zbog potrebe da krompir bude sitniji i načela da se gustinom sadnje postiže isti prinos uz umereniju krupnoću.
Znaš li kad će se to njima dokazati?
??
Onda kad mi sestra bude sudija Ustavnog suda.
@Ptprince hvala na razumevanju