Zao mi ja sto ovako upadam ali moran vas pitati nesto Naime razgledivala sam ovaj vas atlas pa zanama me za onaj deo gde pisete o Cu-sima tacnije o Cu-con meni izgleda bas kao Cb- oblak od atlasa koi ja imam, stoga vas molim da mi razjasnite dilemu.
Prvo, Marija, ne sme da ti bude žao što ovako upadaš. Ovo je forum i upadni kad god ti je to potrebno. Zato i postojimo, čini mi se (neka me neko ispravi ako grešim).
Dalje, kao čovek koji ima iskustva sa gledanjem u nebo da bi razlikovao oblake, i meni se čini da naznačeni oblak pre pripada Cb cal nego Cu con. Čak izgleda kao da je deo oblaka na sledećoj slici, Cb cap. Pogledaj te prelive boja, u žuto, prema bazi oblaka. Toga, u principu, kod Cu nema. Cu con je veće vertikalne nego horizontalne dimenzije.
Međutim, COJA je okačio ove oblake, pa pitaj njega koju je literaturu koristio da bi ih okačio. COJA je inače po mom skromnom mišljenju mladi majstor morfologije oblaka (nasledna osobina?), ali i fotografije vremenskih prilika sa osvrtom na oblake.
Samo se bojim da nisam razjasnio dilemu, već mi nešto govori da tek počinjem da pravim problem. Ako je tako, žao mi je, jer mi to nije namera.