Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Pljusak snega 25.3.2008  (Pročitano 5924 puta)

Van mreže Stefano

• Administrator
Pljusak snega 25.3.2008
« poslato: 26. Mart 2008. u 01:32 »
Tokom dana je bilo 6 C, bio je jedan pljusak snega oko 14h, bilo je i jaceg vetra i bas se smracilo.
Potom se razvedrilo, pa se ponovo naoblacilo, pa razvedrilo... i tako ceo dan.
Kada sam krenuo u grad bilo je vedro, ali sam znao da ce nesto biti.
U 18h primecujem Cb-ove prema zapadu

Na vezi sam sa Joe-om koji me obavestava o situaciji.
Nazalost nisam mogao da fotkam sam pljusak snega zbog obaveza, ali tu gde sam bio redovno sam "bacao" pogled kroz prozor da vidim da li je krenuo.

U 18.30h poceo je pljusak snega, bas je dobro padalo i vrlo brzo se formirao na krovovima automobila. Ocekivao sam i grmljavinu, s'obzirom da mi je Joe javio da su Beket i Pavlovic videli odnosno culi sevanje/ grmljavinu... ali kod mene je nije bilo.
Oko 19.10h sneg je presao u susnezicu i kasnije u pljusak kise koja srecom nije dugo trajala.

Jos uvek se na kolima drzao sneg ali se topio zbog kise.

Snega je bilo u tragovima ponegde na travi... nista specijalno, jedva se video... temperatura je pala na 4 C.
Pogled sa Kalemegdana pola sata nakon pljuska snega

Medjutim kada sam dosao u moj kraj koji vazi za "vise delove grada" bio sam bas pozitivno iznenadjen.
Sve je u belom... nije bas prava zimska idila, ali za ovo doba godine i vise nego dobro. Bilo je 1 cm snega, i cini mi se da se ne topi.

Kontrast zeleno i belo

Ufff kada bi munja sevnula pa da ispuni "sneznu" fotku na najbolji nacin

Jorgovan i sneg

Bio je ovo poprilicno uzbudljiv dan sa meteoroloske tacke gledista.

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
Odg: Pljusak snega 25.3.2008
« Odgovor #1 poslato: 26. Mart 2008. u 08:06 »
Lepe slike Stefano

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #2 poslato: 26. Mart 2008. u 09:04 »
Evo kako izgleda jutro kod mene- "zimska" idila... poranio sam malo posto sam pretpostavio da ce se sneg brzo topiti sa prvim Suncevim zracima.

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #3 poslato: 26. Mart 2008. u 12:02 »
Da dopunim, kako me je Joe najavio.
Počećemo jednim pitanjem: Koji su ovo oblaci?

Nisu to oblaci, to je moj krovni prozor, sinoć u 18:50! :lmao:

Prosto nisam mogao da odolim! Na staklu se mogu naći i elementi krupe, i pahulje snega. Sve je nastalo za vrlo kratko vreme, nekih 5 minuta.
Inače, kod mene, na Ceraku, nije bilo toliko snega na travi kao kod Stefana. Kod mene se zadržao samo na krovovima automobila, ponekom krovnom prozoru... a jutros je osvanulo sa snegom još samo na kolima. Nije bilo snežnog pokrivača, kao na Mirijevu.

Joe, hvala što si preneo pozdrave i vesti s moje strane. Ja, inače, nemam mnogo šanse da se u to vreme kačim na net, a znam da te zanima takav događaj o kojem sam ti javio. I ne samo tebe, već i Stefana, Bocea, Miloša i ostale na forumu.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #4 poslato: 26. Mart 2008. u 14:24 »
Počećemo jednim pitanjem: Koji su ovo oblaci?

Altocumulusi ? :lol:

Lijepe slike... :) Kolko-tolko je napadalo u Beogradu. Kao neki poslednji trzaj zime...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Palmark

• **
« Odgovor #5 poslato: 26. Mart 2008. u 15:53 »
 :o :o  Ne mogu da verujem da je toliko snega napadalo na mirijevu,i uz to da se zadrzao tokom noci!
Doduse,bio sam par puta u Mirijevu i bas sam primetio da je uvek malo hladnije nego u centru! Kod tebe onda mora da je tokom noci temperatura bila u minusu!
Naravno,da pohvalim i odlicne fotke,kao i uvek od Stefana!

Kod mene nije bilo ni upola toliko snega,a nije se zadrzao ni duze od 20-ak minuta!
Evo mojih skromnih slika,koje naspram Stefanovih deluju smesno,al' nek ostanu ovde,za arhivu,jer sneg krajem marta nije bas cesta pojava!

-Ovo sam ugledao iz pravca Novog Sada negde oko 17:40h  :-[  Delovalo je jos mnogo strasnije i bio sam siguran da ce biti i grmljavine! Nakon toga je usledio jedan jaci udar vetra

-Spektakl je poceo oko 18:00h - tri kratka pljuska snega i susnezice,bez jakog vetra! Kada je pocelo temperatura je bila 6C

-sneg je slabo ostajao na travi,ali ipak se malcice zabelelo

-evo sta je snega ostalo neposredno nakon predstave...sirotinjski  :lmao:

-i uvek dobar kontrast-sneg i cvece

Nazalost,moje dvoriste je kao kutija bez poklopca  ??? tako da od mene ne mozete ocekivati neke prelepe panorame i neke extra fotke,bar ne kada su u pitanju ovako nagla desavanja poput oluja,kad nije bas zgodno landarati po ulici!

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #6 poslato: 26. Mart 2008. u 16:56 »
Prelepe slike i sjajni motivi. Cveće u snegu. Raj za fotografe.

Ja kada sam se jutros probudio, igrom slučaja u 7 ujutru zvonio telefon zaprepastio sam se kada sam pogledao kroz prozor. Na kolima je bilo više od pola cm snega i na travi mestimično i snežnog pokrivača. Sneg na kolima je bio duboko smrznut što sam zaključio po mukotrpnom grebanju leda i snega sa kola komšinice koja je žurila na posao.

Sobzirom da ovaj oblak meni nije doneo snežni pokrivač o kome pruičate pretpostavljam da je bilo još jednog pljuska snega u ranim jutarnjim časovima. Ništa mi nije jasno šta se desilo. Bio bih jako srećan kada bih video kada se to zbilo, radarsku sliku ili tako nešto. Bio sam ubeđen da je gotovo nakon onog spektakla.

Sve u svemu kraj zime za pamćenje i prelepe slike.

Van mreže pavlovic

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #7 poslato: 26. Mart 2008. u 19:15 »
Sjajne slike kompanijo!
Stefano ja sam čuo samo jednu grmljavinu,ali nije bila nešto specijalno jaka ni duga.

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #8 poslato: 26. Mart 2008. u 20:12 »
Altocumulusi ? :lol:
Čuj, Miloše, mnogi su se danas primili na ovo pitanje, i najviše 'glasova' jesu dobili altokumulusi, pre svega Ac pe. Poneki glas su dobili Cc, ali i Sc. Nijedan glas nije bio da je to krovni prozor!
Dakle, sve zavisi od toga kakvo pitanje postavljaš, a onda ljudi gledaju ono što im kažeš da treba da vide. To je osnovna greška u obraćanju pažnje, a na tome se zasnivaju sve prezentacije sveta. Čak i teorija o globalnom zagrevanju! :lmao:
Inače, to je definitivno pretposlednji sneg u Beogradu. Poslednji je padao nekih sat i po kasnije, i to jedno 20ak minuta. Tokom noći došlo je do razvedravanja, pa je sve malo zamrzlo. Joe, saosećam sa tvojom komšinicom, jer sam i ja jutros grebao staklo sa šoferšajbne!
Danas je bio pravi prolećni dan... nimalo nalik jučerašnjem!
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #9 poslato: 27. Mart 2008. u 00:00 »
Zna li se gde je u Srbiji bilo snega i grmljavine?

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #10 poslato: 27. Mart 2008. u 10:59 »
Tražio sam po SYNOP izveštajima, ali nisam našao. Ipak, postoji mogućnost da je do toga došlo, jer su sneg i grmljavina bili vremenski bliski događaji u istočnoj Srbiji, na primer u Nišu. Crni Vrh je imao čist sneg bez grmljavine, ali kako su imali onaj imbecilni 'udar' vetra od 45 m/s, zaključujem da je moguće da su imali električne poremećaje u blizini, verovatno od grmljavine. I kod Bocea je i grmelo i padao sneg istog dana, ali ne i u isto vreme, koliko sam shvatio.

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #11 poslato: 27. Mart 2008. u 11:16 »
Da kod mene je grmljavine bilo oko 14:30 uz kišu i na objektima se primećivalo da ima ostataka leda u kapljicama a provejavanje snega je tek u toku noći bilo

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #12 poslato: 27. Mart 2008. u 20:06 »
Kod mene na vidikovcu (Beograd) tokom noci je sudeci po jutarnjim prizorima bilo jos pljuskova snega! Sve je bilo belo, a ujutro sam na kolima zatekao sigurno 2 cm snega...Ipak koji god deo da je sunce obasjalo vec se tad istopio, a sat vremena kasnije nije vise bilo tragova snega! Ipak lep kraj poprilicno fine zime...

Van mreže paradolf

• *
  • Gravity sux
« Odgovor #13 poslato: 30. Mart 2008. u 16:19 »
Odlične slike društvo.
Sviđa mi se kombinacija bjelo-zeleno  :)
Ko visoko leti daleko vidi :)