Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: April 2008  (Pročitano 28865 puta)

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
April 2008
« poslato: 26. Mart 2008. u 16:42 »
Naređenje, izvršenje.  :)

Početak aprila kako stoje stvari pravi prolećni, sa temperaturama oko 20 stepeni. Moguća kiša baš prvih dana ali za sada je to daleko. U svakom slučaju i da bude kiše biće to prava topla prolećna kiša.

Van mreže Sic

• **
Odg: April 2008
« Odgovor #1 poslato: 28. Mart 2008. u 00:17 »
GFS ensemble pokazuje zahladjenje sa nekom kisicom posle tamo 2. 3.! Nadam se da nece dugo trajati...

Van mreže Emir

• *
  • Starost: 47
« Odgovor #2 poslato: 30. Mart 2008. u 00:35 »
Šta je ovo, zimoljupci se ućutali, valjda poučeni negativnim iskustvom s prethodnim zimskim razočarenjem?!  ;)

Čeka nas opet zimski intermeco od sredine sljedeće sedmice. U srijedu poslijepodne ili krajem dana nam stiže nova pošiljka hladnijeg i vlažnog vazduha sa sjevera, a nakon toga, nadam se, otvara se autoput Arktik-Balkan. Trebalo bi biti veselo, zar ne?  :D

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #3 poslato: 30. Mart 2008. u 01:02 »
Ja mislim da je autoput Arktik-Balkan unapred propala investicija i da ce se temperature kretati u plusu oko 10C, volim zimu ali mislim da je sad stvarno gotova.Uzivajte u suncu  za sad bar do cetvrtka...:sunce

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #4 poslato: 30. Mart 2008. u 01:07 »
Ma nema sanse dnevne temperature vise da padnu ispo 10! Sredinom aprila ima da prelaze 20 sigurno...

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #5 poslato: 30. Mart 2008. u 11:26 »
Ne znam kakvo zahlađenje pominjete, ali ja ne vidim nikakvu bitniju promjenu sve do 6. aprila. Samo prolazno pogoršanje u četvrtak.  :-\

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #6 poslato: 30. Mart 2008. u 13:02 »
Pa ima bome zahlađenja kome će prethoditi kiša i pljuskovi. Na planinama 3. aprila sneg, u nizijama kiša i osetno zahlađenje, a temperatura će nakon dnevnih maksimalnih oko 18, pasti na oko maksimalnih 8 stepeni. Zahlađenje za 10 stepeni baš i nije malo.  :-\
6. aprila opet toplije za 10 stepeni.
« Poslednja izmena: 30. Mart 2008. u 21:01 Joe »

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #7 poslato: 30. Mart 2008. u 15:45 »
GFS Ensemble je smanjio zahladjenje za nekih 5 stepeni!A i RHMZ predvidja za cetvrtak kisu i 12 stepeni u Beogadu!

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #8 poslato: 01. April 2008. u 07:53 »
Narednih dana promena vremena
Na istoku moguća kiša još u toku sledeće noći i sredu prepodne
A od srede kiša sa zapada proširiće se na celu zemlju Do kraja nedelje kišovito

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #9 poslato: 01. April 2008. u 11:07 »
Moram da dodam samo da će naredni dani biti vrlo teški za tačnu prognozu.
Kiše će biti to je sigurno ali zbog nestabilne atmosfere prognoze za duže od 24h će se dosta menjati.

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #10 poslato: 01. April 2008. u 19:51 »
Evo moje prognoze za Beograd za sutra 2.4.2008
Jutarnja temperatura oko 7 C, maksimalna dnevna 16 C, popodne i uvece pljuskovi sa grmljavinom

Van mreže Palmark

• **
« Odgovor #11 poslato: 02. April 2008. u 10:48 »
Vidim da postoje izgledi da od nedelje krene duzi period toplog vremena,sa temperaturama cak i iznad 25C  :o
Da li je to moguce?
Uz to tokom sledece nedelje bice nestabilno,pa mislim da se mozemo nadati i prvim pravim letnjim pljuskovima sa grmljavinom-da li sam u pravu?
Da li je vreme da pripremimo kratke rukave i bermude  :P :D

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #12 poslato: 02. April 2008. u 11:33 »
Evo moje prognoze za Beograd za sutra 2.4.2008
Jutarnja temperatura oko 7 C, maksimalna dnevna 16 C, popodne i uvece pljuskovi sa grmljavinom
Iako klimatski nije rano za grmljavinu, nekako nemam osećaj da će da zagrmi. Videćemo...
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #13 poslato: 02. April 2008. u 11:38 »
Vidim da postoje izgledi da od nedelje krene duzi period toplog vremena,sa temperaturama cak i iznad 25C  :o
Da li je to moguce?
Da, što da ne. Ali do sledeće nedelje ima još da se taljiga... Ko zna kako će ovi prevtrljivi modeli da reaguju. :-[
Uz to tokom sledece nedelje bice nestabilno,pa mislim da se mozemo nadati i prvim pravim letnjim pljuskovima sa grmljavinom-da li sam u pravu?
Kao što rekoh u prethodnom postu, nisam siguran. Letnji pljuskovi su po meni nešto jako i moćno, a april može da pruži male varijante svega toga.
Da li je vreme da pripremimo kratke rukave i bermude  :P :D
Samo ti čuvaj svoj avatar, jer od kratkih rukava i bermuda još ništa. Pripremi ih, ali ih nemoj nositi, da se ne prehladiš. :-[
Inače, stara izreka kaže da dok mesec ima 'R' ne treba govoriti o toplom vremenu, vremenu kratkih rukava i bermuda. Dakle, zaboRavi septembaR, oktobaR, novembaR, decembaR, januaR, februaR, maRt i apRil. Još malo, pa stižemo u topli zagrljaj leta...
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #14 poslato: 02. April 2008. u 11:54 »
U septembru prosle godine samo lud nije nosio bermude na 30 stepeni....

Van mreže Palmark

• **
« Odgovor #15 poslato: 02. April 2008. u 12:09 »
He,he,dobra izreka,koja je mozda nekad vazila...sada bas i nije tako,posebno ne u septembru,kada je cesto i do 30C!

Nego,neko moje zapazanje je da,ako je godina normalna prvi put u kratke rukave uskacem negde polovinom aprila,a poslednji put negde pocetkom oktobra (a u "kratke rukave" ubrajam i bermude,papuce itd.)!

Ove godine sam vec bio u kratkim rukavima,i to u februaru,na onih ludih 24C  ;D

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #16 poslato: 02. April 2008. u 12:13 »
U septembru prosle godine samo lud nije nosio bermude na 30 stepeni....
Da, ali to su bila ciglo dva dana, 17 i 18 septembar, sa Tmax 31.4!
Ali te pitam da li si nosio bermude 5. septembra kada je u 14h bilo 11.1 stepeni, posle kiše i pri umerenom vetru od 4 m/s?
Ili možda dan kasnije, kada je u isto vreme bilo 12.9 stepeni, a kiša povremeno paduckala uz zapadni vetar od 3 m/s?
Ne, ja sam ih nosio 11. septembra, kada je bilo 13 stepeni, po kiši i pljuskovima. Daj, molim te, držimo se činjenica... septembar 2007. uopšte nije bio toliko topao kao što stvarno ume.
Toliko o sećanju na vreme. Sva sreća, imam u budžaku svašta-nešto, jer je pamćenje varljiva stvar.
Nego,neko moje zapazanje je da,ako je godina normalna prvi put u kratke rukave uskacem negde polovinom aprila,a poslednji put negde pocetkom oktobra (a u "kratke rukave" ubrajam i bermude,papuce itd.)!
Ove godine sam vec bio u kratkim rukavima,i to u februaru,na onih ludih 24C  ;D
Tvoje zapažanje je dobro, Palmark. I kod mene je isto tako sa kratkim rukavima, i po pitanju sezone nošenja, i po pitanju 24. februara 2008.

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #17 poslato: 03. April 2008. u 00:50 »
Sudeći po GFS-u očekuje nas duži period nestabilnog vremena. Do vikenda hladnije, a kasnije otopljenje, ali i dalje nestabilno. Temperatura se vraća na oko 20 stepeni maksimalnih sredinom sledeće sedmice.Tada će doći do veće šanse za nastajanje konvektivne oblačnosti pa su mogući poslepodnevni pljuskovi sa grmljavinom.

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #18 poslato: 03. April 2008. u 09:30 »
Sledeća nedelja je još daleko ali izgleda stiže toplota
Ali ovaj ciklon do nedelje je jako diskutabilan na većem području Srbije
Ozbiljnije padavine će izgleda dobiti samo zapad i krajnji jug Srbije
Voleo bih da nije tako
ETA daje više šansi za padavine dok GFS kod mene ukinuo potpuno padavine
Videćemo šta će biti

Van mreže Emir

• *
  • Starost: 47
« Odgovor #19 poslato: 03. April 2008. u 12:45 »
Ja se nadao još jednom dobrom prodoru hladnog polarnog zraka, ali izgleda od toga ništa...  :cry: