Boce,prognoze vise nisu pouzdane ni za dva dana unapred a ne za pet!
Evo,jos koliko sinoc su za petak najavljivali oko 20C a sada se prognozira nekih 12! Nisu to male greske! >
U svakom slucaju,zima za mene nije gotova sve dok se lozi,a ovih dana se bogami lozi kao da je novembar mesec! To bas i nije normalno za drugu polovinu aprila! I hajde bar da nam se smesi neka stabilizacija i toplije vreme,nego su prognoze sve gore i gore!
Pa hocu li i prvi maj docekati u jakni?
Sada cak i kad bude preko 20C to je sve neki vetar,mutno nebo...ma katastrofa!
Evo,garantujem da ce sutra smanjiti temperature i za vikend za nekoliko stepeni!
U ponedeljak ako i bude toplo bice to uz neki jak juzni vetar od kog boli glava!
Neverovatno mi je da jos nismo imali ni jednom 2-3 vezana topla,suncana i mirna dana!
Prosle godine u aprilu imao sam samo jedan dan sa Tmax ispod 20C i tad je bilo 16!
Mozda je i to bilo preterano,ali ovo je stvarno vec fuj!
A padavine...nemam ja nista protiv padavina,naravno,ali samo kad bi onebile malo vise prolecne!
Gde su pljuskovi? Gde je grmljavina? Kod mene samo neka dosadna jesenja kisa i kisica uz hladan vetar!
Mozete vi reci sta hocete,ali za mene licno ovo prolece je jezivo-skoro nije bilo takvo!
Bas kao sto je i jesen bila ubitacna,sa kisom svaki dan,bas kao sto je i zima za snegoljupce bila skoro potpuni promasaj,sada je i prolece katastrofalno!
>
>
>
Imam utisak da se sve nekako spojilo u jedno godisnje doba!
Od oktobra temperature su stalno oko 10C,eventualno 15C,sa malim kratkotrajnim izletima u hladnije i toplije talase!
I sve u svemu,nebo je najvise mutno,dosadno... >
Kad se samo setim proslog aprila (opet ja
)-uz svu toplotu bilo je i pljuskova sa grmljavinom pa cak i jedna strasna oluja krajem aprila...
I opet,sto neko rece,u stanju je samo od jednom da tako otopli i tako ozeze sa vrucinom,da necemo znati sta se desilo-a najmanje cemo uzivati u onim pravim,toplim ali prijatnim suncanim proletnjim danima!