Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Maj 2008. II dekada  (Pročitano 108120 puta)

Van mreže srba

• **
  • Starost: 58
Odg: Maj 2008. II dekada
« Odgovor #180 poslato: 20. Maj 2008. u 08:36 »
Posle noćašnje grmljavine sa kratkotrajnom kišom oko 03h sunčano i toplo jutro.Takt 22.4C.

Van mreže gabesz20

• Počasni član
  • Starost: 39
« Odgovor #181 poslato: 20. Maj 2008. u 09:08 »
Nocas u Subotici je bilo grmljavine u vise navrata!Trenutno suncano,danas ne Severu Vojvodine bice grmljavine,samo da ne bude grada!

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #182 poslato: 20. Maj 2008. u 09:16 »
Heh, imali ste žurku sinoć, je li? A ja se baš bitam što su mi kola žuta - od prašine iz kišice koja je poprskala i sve zas.ala.
Kao i u slučaju od prekjuče, ja opet ništa nisam video, jer mi prozpri ne gledaju na tu stranu. Sve meni iza leđa. OPogled ka severu nemam, ali ako bude nešto sa zapada ili jugozapada, prvi sam da to vidim.
Malo sam gledao radarske slike iz budžaka. Moraću što pre da se organizujem, jer su slike krajnje zanimljive. Ali, da opišem rečima:eroistoku.Oblaci koji su se formirali kod Zrenjanina juče oko 14:30 lepo su krenuli svojim putem ka sever-severoistoku. Međutim, kako su došli do granice sa Rumunijom, nikao je sekundarni odraz koji je tu dreždao bljujući sve iz sebe. Ono što je krajnje zanimljivo jeste da se taj oblak naprosto 'usidrio' i praktično nije pomerao sve do posle 21 čas, iako su se svi ostali oblaci uredno kretali u pravcu severa i sever-severoistoka. Iako sam video puno radarskih slika, ovako interesantnu seriju zaista nisam jako dugo video. Izgledalo je kao da je oblak bacio sidro i rešio da se to zauvek naseli. Došla je i noć, ali oblak je, kao nezvani gost, ostao sve do nepristojnog doba za goste. I inverzija je počela da se hvata i širi preko Vojvodine, a ovaj Cb je i dalje tu stajao. Malo je kobajagi krenuo ka severu, ali zato što je impak malo onemoćao. A kako i ne bi, jer je već došla ponoć.
Stacionarna konvektivna ćelija nije rekost, ali je retkost da se zaglavi na više od 10 sati.
Ima li koga iz tog kraja da opiše šta se dešavalo? Gde je Pacifik, on je otprilike iz zahvaćenog područja... Hajde, ljudi, ako ste bili tamo, javite kako je to izgledalo!
Jutros je nebo pretežno vedro, ali sivo, zamućeno. Kuvanju na nebu bnije kraj - očekujem još jedno nevreme i danas, samo gde će ga biti?
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Palmark

• **
« Odgovor #183 poslato: 20. Maj 2008. u 09:49 »
Kod mene nije nista bilo! Ustvari,negde izmedju 2 i 3 casa po ponoci iz daljine se cula potmula grmljavina,a vetar je na mahove poceo jace da duva!
takodje,iz daljine se cuo neki veoma neprijatan huk,nesto sto do sada nisam cuo,to me je poprilicno uznemirilo jer je zaista bilo veoma cudno!
Ne volim bas nocne oluje-prvo sto se ne moze bas dobro slikati,drugo sto mi grmljavina ne da da spavam,a i nekako sve deluje mnogo jezivije nego danju!
Jutro veoma toplo,najtoplije do sada i zamalo tropska noc- Tmin: 19.8C a sada je mutno,sparno uz 26.5C!

Veceras ce isto biti svasta,nadam se samo da nece pokvariti Eurosong.

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #184 poslato: 20. Maj 2008. u 10:02 »
Ako ga budu održavali na otvorenom, sigurno hoće! :lmao:
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže pavlovic

• Počasni član
  • Starost: 39
« Odgovor #185 poslato: 20. Maj 2008. u 10:31 »
U 10h 25*C.

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #186 poslato: 20. Maj 2008. u 12:28 »
Pozdrav iz vruceg Nisa
T oko 28C
PS Probavamo Linux sisteme Interesantno

Van mreže Misao

• *
« Odgovor #187 poslato: 20. Maj 2008. u 12:59 »
Oblacno.Bez kise.
Carpe diem

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #188 poslato: 20. Maj 2008. u 13:46 »
da zato su i mije slike munaj parade lose ispale...ima i dobrih ali :(
Vidim dolazi opet nesto iz BiH,bice pljuskova sa grmljavinom posle podne,razvija se.U Zrenjaninu 28C

Van mreže COJA

• **
  • Starost: 36
« Odgovor #189 poslato: 20. Maj 2008. u 13:57 »
Nešta gadno se približava N. Sadu, Joe pripremi se....

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #190 poslato: 20. Maj 2008. u 14:10 »
Juuuuuuuu ovo ide direkt na mene.  :-[ :-[ :-[ :-[
Crvena refleksija. Nisam se javljao jer sam pokušavao da dobijem druga koji gaji lešnike da ga upozorim. Frka!!!

Inače jutros oko 3 ujutru me probudila jaka grmljavina, pa sam opet zaspao ne znam šta se dalje dešavalo.

Van mreže COJA

• **
« Odgovor #191 poslato: 20. Maj 2008. u 14:20 »
Sad po novom radaru cini mi se da će proči južnije od tebe  ::)

pogledaj satelitsku pa ćeš vidjeti da bježi malo desno:
http://www.sat24.nl/frame.php?html=zoom&xas=430&yas=330

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #192 poslato: 20. Maj 2008. u 14:25 »
Crvena refleksija. Nisam se javljao jer sam pokušavao da dobijem druga koji gaji lešnike da ga upozorim. Frka!!!
Joe, pazi da lešnici i orasi od leda ne budu kod tebe! :-[
Inače, ovo drnda severno od Loznice, dok na stanici u Loznici još nema padavina, ali je vidno hladnije (svega 17°C, dok ostali imaju desetak stepeni više).
A niče nešto južno od Beograda, severno od Kragujevca, liči na taj odraz kod Loznice i Sremu.

Van mreže Palmark

• **
« Odgovor #193 poslato: 20. Maj 2008. u 14:33 »
Tesko meni,da nece taj oblak mozda na Banovce  :-[

Van mreže COJA

• **
« Odgovor #194 poslato: 20. Maj 2008. u 14:35 »

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #195 poslato: 20. Maj 2008. u 14:37 »
Počela slaba kiša. Vidim oblak prema Fruškoj Gori. Za sada nema grmljavine!

Van mreže Palmark

• **
« Odgovor #196 poslato: 20. Maj 2008. u 14:40 »
Ooooo  :-[ Meni deluje da ce me zakaciti to...U kom smeru se krece oblak? Da li je gradoopasan?

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #197 poslato: 20. Maj 2008. u 14:41 »
Joe ti i ja sad moramo imati odlicnu saradnju!
Znas sta mi se cini?Kod tebe ce biti pljusak sa grmljhavinom,istocno i jugoistocno od NS-a ce biti grada koji dalje produzava prema zr!!!!Da li se slazes?
ima malo grada,ali nije jako strasno...ide prema tebi palmark pa onda do zr-a ako opstane :)

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #198 poslato: 20. Maj 2008. u 14:45 »
Pljusak krupne kapi!! Grmljavina!!

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #199 poslato: 20. Maj 2008. u 14:46 »
Moguće da zahvati Zrenjanin. Može se možda desiti da oslabi oblak ali čisto sumnjam. Mislim da će Žabalj najgore proći!