Heh, imali ste žurku sinoć, je li? A ja se baš bitam što su mi kola žuta - od prašine iz kišice koja je poprskala i sve zas.ala.
Kao i u slučaju od prekjuče, ja opet ništa nisam video, jer mi prozpri ne gledaju na tu stranu. Sve meni iza leđa. OPogled ka severu nemam, ali ako bude nešto sa zapada ili jugozapada, prvi sam da to vidim.
Malo sam gledao radarske slike iz budžaka. Moraću što pre da se organizujem, jer su slike krajnje zanimljive. Ali, da opišem rečima:eroistoku.Oblaci koji su se formirali kod Zrenjanina juče oko 14:30 lepo su krenuli svojim putem ka sever-severoistoku. Međutim, kako su došli do granice sa Rumunijom, nikao je sekundarni odraz koji je tu dreždao bljujući sve iz sebe. Ono što je krajnje zanimljivo jeste da se taj oblak naprosto 'usidrio' i praktično nije pomerao sve do posle 21 čas, iako su se svi ostali oblaci uredno kretali u pravcu severa i sever-severoistoka. Iako sam video puno radarskih slika, ovako interesantnu seriju zaista nisam jako dugo video. Izgledalo je kao da je oblak bacio sidro i rešio da se to zauvek naseli. Došla je i noć, ali oblak je, kao nezvani gost, ostao sve do nepristojnog doba za goste. I inverzija je počela da se hvata i širi preko Vojvodine, a ovaj Cb je i dalje tu stajao. Malo je kobajagi krenuo ka severu, ali zato što je impak malo onemoćao. A kako i ne bi, jer je već došla ponoć.
Stacionarna konvektivna ćelija nije rekost, ali je retkost da se zaglavi na više od 10 sati.
Ima li koga iz tog kraja da opiše šta se dešavalo? Gde je Pacifik, on je otprilike iz zahvaćenog područja... Hajde, ljudi, ako ste bili tamo, javite kako je to izgledalo!
Jutros je nebo pretežno vedro, ali sivo, zamućeno. Kuvanju na nebu bnije kraj - očekujem još jedno nevreme i danas, samo gde će ga biti?