Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Munja parada Zrenjanin 19.05.2008  (Pročitano 5386 puta)

Van mreže jocozr

• Starost: 30
Munja parada Zrenjanin 19.05.2008
« poslato: 19. Maj 2008. u 23:18 »
Oblacnost nas je zahvatila oko 22h,pocelo je ozbiljno da seva i grmi.Inace ovaj oblak "vrteo" se oko Zrenjanina jos od 17:30h grada je bilo u okolini juzno i jugoisticno od Zrenjanina.Kako sam cuo i istok je bio ozbiljno pogodjen narocito Jasa Tomic gde je vetar obarao drvece.Udari vetra su bili do 14m/s a u Zrenjaninu do 7m/s
Pa pogledajte pocetak parade: :P

pocinje  :-[
opasno :)

uh ove su mi se svidele  :lmao: (s'tim da je noc ne vidi se ali tada je poceo zestok pljusak ko iz kabla,malo je bilo i grada velicine nesto manje od oraha)

munje u oblacima:

eto to je to iz Zrenjanina(barem za sada)  ???  :P jer vidim dolazi nesto iz juzne i jugozapadne Srbije mada to su samo pljuskovi,ponegde grmljavina!!
« Poslednja izmena: 19. Maj 2008. u 23:29 jocozr »

Van mreže Stefano

• Administrator
Odg: Munja parada Zrenjanin 19.05.2008
« Odgovor #1 poslato: 20. Maj 2008. u 00:33 »
lepo, lepo

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #2 poslato: 20. Maj 2008. u 06:38 »
Lepo joco jos samo da si imao stativ ili neki oslonac pa da bude perfektno
Probaj sledeci put da improvizujes nesto

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #3 poslato: 20. Maj 2008. u 08:55 »
Za početako dobro, Joco. Lepo uhvaćeno. I sada znam zašto su mi kola jutros bila žuta - od prašinčine iz slabe kratkotrajne kiše!
Mada možda je zoom bio malo nepotreban, jer u krajnjem opsegu slika postaje zrnasta, jer iz optičkog prelazi u softverski zoom. Slikaj sa maksilanom optikom, pa posle možeš da crop-uješ sliku kako želiš. A i nema iznenađenja.
Kao što Boce kaže, ne bi bilo loše da kupiš neki mali stativ, da ti se ne drma ruka. Stativ ima da se kupi u bilo kojoj foto radnji, pa čak i oni najjednostavniji, plastični. Ja sam kupi jedan za 200 dinara i zadovoljan sam, jer služi svrsi.
S druge strane, nije loše što ti se drmala ruka, jer se lepo vidi koloko je udara bilo u seriji. Kao što je Nele pisao, ima nekoliko prolaza elektrona kroz jonizovanu putanju zvanu munja. ako se ne varam, ja ih brojim dve do pet, što može da odgovara istini.
Sve u svemu super. I ne daj se, vežba čini majstora! ;)
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže pavlovic

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #4 poslato: 20. Maj 2008. u 10:30 »
Ok za prvi put,čestitke na ulovu ima lepih primeraka!Stefano je na portalu fino objasnio način fotografisanja munja,vrlo je korisno,meni je za prvi lov koristilo.

Van mreže zaraza

• *
« Odgovor #5 poslato: 20. Maj 2008. u 13:18 »
Odlicno, odlicno :)

I ja sam se isto namerio da lovim munje, i gledao sam taj oblak sa terase, al je mimoisa Beograd :)

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #6 poslato: 20. Maj 2008. u 13:18 »
Super Joco. Uspešan lov na munje. Inače čuo sam da je u nekim opštinama istočno od Zrenjanina palo preko 100 litara kiše na kvadratni metar. Imaš li podatke o tome? Gledao sam snimke usevi su totalno uništeni. Bilo je jakog grada satima.

Van mreže jocozr

« Odgovor #7 poslato: 20. Maj 2008. u 13:35 »
Za kolicinu padavina podatke mogu nabaviti,za sada nemam.Sto se tice grada to znam padao je 2:12h na teritoriji srednjeg banata.Dejstvo je takodje dugo trajalo,kako bi bilo da ga nije bilo?
Hvala vam svima na lepim zeljama,i podrsci.Slikao sam sa mobilnim telefonom se k800i 3.2 mega pixels!
Izabrao sam ociju best picture on znaci slika dok ga ja pomeram,i ja biram najbolju fotku.Zato su slike tako mutne,i ispada lose!Zuma(zoom) nije bilo uopste....ubududje cu vezbati foto aparatom,mada eto ima te jedne slike foto aparatom ta je najbolje i ispala....hvala na savetima potrudicu se :)

Van mreže zaraza

• *
« Odgovor #8 poslato: 20. Maj 2008. u 13:42 »
Inace, neki malecki stativ, kakav je spominjao ptprince, mozes da nadjes i za 100 kinti :)
Ja bas imam jedan takav (pored velikog) i odlican je kada ti zatreba na brzinu, posto mozes da ga nosi s u dzepu.

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #9 poslato: 20. Maj 2008. u 14:19 »
Brže po te stative i opermu, sprema se žurka! :-[
Joe, podatke o padavinama sa stanica koje nisu sinoptičke možeš da dobiješ odmah samo ako poznaješ onog ko meri. Inače, sa padavinskih stanica se to poštom šalje glavnim stanicama, a onda se prosleđuje na unos, kontrolu i obradu. Čekaću ih i ja na krivini ;), pa ko ulovi, ulovi!
Oblaci su se navukli i vreme je nekako teško. Ne znam koliko će konvekcija ovde da probija, jer nema glavnog okidača, Sunca. Ali, još ima šanse.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže jocozr

« Odgovor #10 poslato: 20. Maj 2008. u 14:23 »
da sprema se zurka.....ide ovo i na Zrenjanin cini mi se
U sredu jos gore!