moja,AMS,i poljoprivredna stanica.Ams je republicki hidrometeroloski zavod,moj kisomer,i poljoprivredna skola ima svoj kisomer.Kad se to sabere...dobije se kolicina padavina.Za cao grad
Zasto?Ima li neki problem ptprince?
Takt:20C
Joe ti je već objasnio ovako:
Ma sve je u redu samo sledeći put bolje daj količinu padavina po stanicama nego zbir jer zbunjuješ ljude na forumu. 75mm je zaista ogromna količina padavina. To je onda količina padavina na 3 kvadratna metra, a ne na jednom.
Tako gledano, Beograd je mesto u Srbiji sa najviše padavina. Znaš li koliko tek u Beogradu ima meteoroloških stanica?
Nego, Joco, imaš li nameru da upišeš hidrometeorološku školu? Tu će ti sve lepo objasniti. Mada, čudi me da, pošto znaš ljude u Zavodu, niko ti nije objasnio kako se izveštavaju količine padavina. I ne samo to, već i zašto se padavine razlikuju od mesta do mesta, naročito ako je konvektivna oblačnost u pitanju. I još mnogo toga... (... and many, many more!)
A sada pošto si lepo ispričao koje su ti sve stanice na raspolaganju, pozivam te da ih ubeležiš u bazu SerbianMeteo i tako obogatiš i forum, i portal, i bazu podataka. Sve na jednom mestu, kako se lepo kaže na portalu! Očekujem te!