Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jun 2008  (Pročitano 35750 puta)

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
Odg: Jun 2008
« Odgovor #40 poslato: 05. Jun 2008. u 12:29 »
Evo 6z crta pauzu u nedelju što se tiče kiše i sunčano vreme. Tooooooooooooooo   ;D

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #41 poslato: 05. Jun 2008. u 12:38 »
DA JOE,ALI meni se cini da ce lepo vreme biti i u subotu i pon.Jeeeeeeeee :))
Ipak treba racunati na pljuskove,a obine padavine treba ocekivati danas i sutra.
Joe sta ti mislis u Zrenjaninu kada ce pasti vise kise danas il' sutra?
2.)Meni je ovo strujanje danas mnogo cudno.Sta se desava strujanje je razlicito u kako-kom delu Srbije!!??
Cini mi se da je centar ciklona u Srbiji?

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #42 poslato: 05. Jun 2008. u 12:42 »
Mislim da će najviše kiše u Zrenjaninu pasti sutra i to počev od ranih jutarnjih sati do petka posle podne. Znači u Zrenjaninu sutra ujutru i pre podne obilna kiša kao i većem delu Vojvodine. Da napomenem da sutra računam već posle ponoći.  :)

Van mreže jocozr

« Odgovor #43 poslato: 05. Jun 2008. u 12:52 »
joe saglasan sam sa tobom!

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #44 poslato: 05. Jun 2008. u 14:27 »
Biće sigurno i kod vas dužih perioda sunčanog vremena. Uglavnom je pred vama duži period nestabilnog vremena, što znači da može biti dosta i kiše i sunca. Nisu ovo oni zimski (jesenji) cikloni kad danima ne prestaje kiša.

Ja se nadam da može biti još jedna oluja sutra ujutru kod mene, jedino se bojim da se opet sve ne isprazni iznad otvorenog mora.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 50.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 48
« Odgovor #45 poslato: 05. Jun 2008. u 21:07 »
Evo i ja da dam doprinos.Po svemu sudeci po poslednjim izlazima nema zaistja u nedelju.Bar u Zrenjaninu

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #46 poslato: 05. Jun 2008. u 22:12 »
I zadnji izlazi mi crtaju sutra ujutru dosta velike šanse za kišu, a neki malo i pretjeruju. Pogledajte samo šta mi crta model ALADIN:

Eh, kad bi se ovo ostvarilo...  :pop:

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 50.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže zaraza

• *
« Odgovor #47 poslato: 06. Jun 2008. u 02:20 »
U stvari meni odgovara lose vreme za vikend :)
Samo da ne bude nekih stratusa, i ja cu doneti super slike sa LYBE :)

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #48 poslato: 06. Jun 2008. u 23:47 »
Sada mi modeli crtaju kišu za sutra, tokom većeg dijela dana, i to uz jugoitsočno strujanje po visini.
E, ovoga puta im neću vjerovati. Biće možda negdje u daljini neki pljusak, ali teško da ću kiše gledati...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 50.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Darko_9

« Odgovor #49 poslato: 07. Jun 2008. u 00:12 »
Mene je malopre uplasila prognoza za beograd za 10 dana na jednom sajtu ispada da ce 14 juna maksimalna temperatura biti samo 15 stepeni! dobro te prognoze za 10 dana su tacne 50% mada me nebi cudilo da dodje do prodora nekog hladnijeg vazduha za severa ili severozapada! videcemo sta ce biti...

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #50 poslato: 07. Jun 2008. u 00:37 »
To za 15 C nije ne moguce... videcemo... ja se secam 2001 pocetkom juna da je bilo oko 10-12 C max jednog dana.

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #51 poslato: 07. Jun 2008. u 13:16 »
Ensemble za 12 prognozira pad temperature za 10 stepeni! Videcemo dal ce biti nesto od toga...

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #52 poslato: 07. Jun 2008. u 13:40 »
Mene je malopre uplasila prognoza za beograd za 10 dana na jednom sajtu ispada da ce 14 juna maksimalna temperatura biti samo 15 stepeni! dobro te prognoze za 10 dana su tacne 50% mada me nebi cudilo da dodje do prodora nekog hladnijeg vazduha za severa ili severozapada! videcemo sta ce biti...

Da da i gfs prognozira veliko zahlađenje za desetak dana. Za neka 3-4 dana ćemo moći više reći o tome.  ;)

Van mreže Dalton007

• *
« Odgovor #53 poslato: 07. Jun 2008. u 23:05 »
Proleca 2008 nije bilo. Jesen od 2007 i daje traje. Da li ce biti leta 2008 uopste? Kada i koliko? 10 ili 11 dana?
Sledio sam se kad sam procitao sto ste danas pisali. Moilo bih Joa da mi odgovori i ostale na forumu, ali koji se bas razumeju u vremensku prognozu. Molim vas. Hvala. Siznucu od ovog vremena. Pozdrav za Palmarka. Nema ga dugo a sa njim se u svemu slazem. Joe hvala unapred!!!  >:(, :cry:

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #54 poslato: 08. Jun 2008. u 01:03 »
Pa niko ti nista sigurno ovde ne moze reci! Zasad nema nekih vrucina na vidiku, to je sve sto ja mogu da ti kazem...

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #55 poslato: 08. Jun 2008. u 03:21 »
Proleca 2008 nije bilo. Jesen od 2007 i daje traje. Da li ce biti leta 2008 uopste? Kada i koliko? 10 ili 11 dana?
Sledio sam se kad sam procitao sto ste danas pisali. Moilo bih Joa da mi odgovori i ostale na forumu, ali koji se bas razumeju u vremensku prognozu. Molim vas. Hvala. Siznucu od ovog vremena. Pozdrav za Palmarka. Nema ga dugo a sa njim se u svemu slazem. Joe hvala unapred!!!  >:(, :cry:

Ja nisam profesionalac i mogu ti reći moje mišljenje na osnovu prethodnih iskustva koja ne moraju biti tačna jer, bože moj, čovek se uči dok je živ, a ja se ne mogu pohvaliti sa prevelikim iskustvom. Mogu ti reći ono što mislim i verujem da većina ljudi se slaže samnom koja piše ovde pošto smo o tome puno puta pričali. Prognoza za više od nedelju dana je čista lutrija ili kocka tako da kakvo će leto biti ili proleće, kada će biti vrućine ili neće, zaista ne verujem da iko može reći. Ja se inače ne obazirem, da ne budem grub, ne zanimaju me dugoročne prognoze jer ne verujem u njih. Trenutno je takva situacija da imamo prodor hladnog vazduha sa Arktika u srednju Evropu za nekih nedelju dana, a ako se to ostvari moglo bi kod nas da dođe do neuboičajenog zahlađenja za ovo doba godine. Naravno to još nije sigurno pošto je tek za desetak dana ali se trenutno tako razvija situacija. Ostaje nam samo da navijamo da se to ne desi ili desi, dok ne prođe par dana pa ne budemo imali konkretniju i verodostojniju prognozu. Eto nadam se da sam ako je uopšte bilo moguće pomogao.
« Poslednja izmena: 08. Jun 2008. u 03:33 Joe »

Van mreže Palmark

• **
« Odgovor #56 poslato: 08. Jun 2008. u 09:43 »
Pozdrav Dalton  :D ! Zar je moguce da imam istomisljenika,odnosno ljubitelja toplog vremena na ovom forumu  :o ?

Ipak,ne bih se bas slozio sa tobom u potpunosti! Ipak smo u maju imali deficit padavina i tropske vrucine!
Ovo vreme je za jun potpuno normalno...
Zaista nema mesta za nezadovoljstvo,jer tek 3-4 dana je svezije uz padavine,a opet jos ni jednom nismo imali Tmax ispod 20C   :D
Mozda ovo leto nece biti bas ekstremno toplo,ali bice vrucina,samo cekaj  ;) Ima da nam dosade kad jednom krenu!
Uostalom,osim ako nije zbog plaze,kupanja i suncanja,ne bi ni trebali da se radujemo vrucinama!
Meni mnogo vise prija ovih 25-26C nego 35C uz sparinu i tesko vreme!

A sto se tice ove prognoze,gotovo sam siguran da nece to biti nikakvo ekstremno zahladjenje! Ne verujem da ce maksimalne temperature padati ispod 20C! Na kraju krajeva,ni to nece trajati mnogo dugo,nista vise od 2-3 dana!
A koliko vidim naredne nedelje bice prilike da se ugrejemo pre zahladjenja,cekaju nas temperature i preko 30C pa uzivaj!!!
Ipak,da je svako cudo moguce pokazuje i 10.jun 2005. u mojoj arhivi!
Tog dana je Tmin bila 7C a Tmax: 9C uz neprekidnu kisu i umeren severozapadni vetar!
Tog dana se dobro secam jer sam tad branio maturski rad,bio sam u perjanoj zimskoj jakni,a secam se i da su mi usi i prsti dobro promrzli,ali ipak bio me blam da u junu stavljam kapu i rukavice!
Sreca pa je matursko vece bilo 16.juna a tad je Tmax vec bila preko 30C!

Van mreže jocozr

« Odgovor #57 poslato: 08. Jun 2008. u 10:06 »
Po meni bi bilo lepse da ovo leto ne bude ekstremno toplo,nego da se kuvamo na 45C.Koliko se secam bilo je najava da ce krajem jula,pocetkom avgusta biti i do 43-45C.
Narednih dana ugl. stabilno vreme uz malu mogucnost za pokoji pljusak,od cetvrtka veca destabilizacija uz cescu pojavu pljuskova sa grmljavinom,a moguce su i lokalne vremenske nepogode.
Temperatura ce do 12juna biti u blagom porastu,(u sredu 11.06 od 26-31C),a zatim u padu pa ce za iduci vikend temp. u vecini mesta biti izmedju 14C i 20C

Van mreže Dalton007

• *
« Odgovor #58 poslato: 08. Jun 2008. u 13:01 »
Hvala ti Joe na odgovoru.Znam da dugorocne prognoze kako ti kazes nisu pouzdane, ali sve se nekako spojilo i mirise mi da ce ovo natezanje tmurnog vremena potrajati do septembra.Ja ne znam da li se secate septembra 2007. U jednom danu sve je preseklo. Temperatura spala u tom danu za mnogo, mnogo i traje sve do danas, izuzev dan, dva pa opet ispocetka.Ovo je cini mi se uvod u jedno veliko mrcvarenje po pitanju vremena.Opet.Ja sam inace iz Srema blizu NS jedan mali grad.Nadam se da ces mi i ubiduce davati odgovore, jer si mi ovaj jako brzo dao.Hvala ti.
Palmark,drago mi je da si brzo javio iako te nema dugo.Ne da imas istomisljenika po pitanju vremena nego mozda i mnogo vise od toga jer ja obozavam toplo vreme.Mnogo, mnogo,mnogo. Moram ti reci da ti je slika koju imas pored svog imena na forumu jednostavno fenomenalna.Super je.Odusevilo me je kad si nabrojao drzave gde bi ziveo.Narocito Mexico.Ja zastupam plazu, talase, palme,Sunce. To je jednostavno...uf...raj.
Pozdrav za sve vas.

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #59 poslato: 08. Jun 2008. u 13:33 »
Moram priznati da mislim sasvim suprotno od tebe! Ovo tmurno prohladno vreme ce ptrajati jos jedno nedelju dana sigurno, mozda i vise! Ali veruj mi, vrlo je verovatno da ce se ono sparno i veoma toplo vreme vratiti posle ovog perioda! Ja bih nekako voleo da temperatura bude oko 30 stepeni celo leto i da imamo povremene pljuskove, a ne da imamo preko 40 stepeni...UV index zracenja je jos pre 2 nedelje negde dostizao i 9, u vecini mesta je bio 8, sto je strasno! U avgustu ce biti preko 11, a to je izuzetno nezdravo... Ja sam zadovoljan ovim osvezenjem i nadam se da ce potrajati do jula.1
I da dodam, ensemble u danasnjem izlazu smanjio zahladjenje na 5 stepeni u periodu od 3-4 dana, tako da max temperature nema sanse da padaju ispod 20 stepeni po svemu sudeci!