Vremenska prognoza 1 – 5. decembar 2017 – pravi početak klimatološke zime !

Vremenska prognoza - SerbianMeteo

U petak u našoj zemlji oblačno, izuzev na krajnjem severu gde će popodne biti i malo vedrine, uz nešto sunca. U zapadnim i centralnim krajevima tokom većeg dela dana suvo, tek od večernjih časova sa padavinama. Na jugu i istoku u toku čitavog dana oblačno sa kišom, na višim planinama sa snegom. Vetar slab, pretežno severnih pravaca. Maksimalna temperatura od 4°C na zapadu zemlje do 8°C na jugoistoku. U toku noći na subotu, uz dalji pad temperature kiša će ponegde i u nižim predelima preći u susnežicu i sneg, pre svega u zapadnim i centralnim predelima.

U subotu oblačno, sa povremenim slabim padavinama u vidu kiše, susnežice i snega, ponajpre u južnijoj polovini Srbije. Vetar slab, severni. Maksimalna temperatura od 2°C do 4°C.

U nedelju oblačno sa kišom i susnežicom u južnim i istočnim predelima Srbije, u ostatku zemlje sa snegom. U većini predela bi se formirao manji snežni pokrivač i u nizijama. Vetar slab do umeren, severozapadni. Maksimalna temperatura od 0°C do 4°C.

U ponedeljak još ujutru u južnoj polovini zemlje slab sneg, a zatim prestanak padavina. Vetar slab, u Vojvodini i na istoku zemlje umeren, severozapadni. Maksimalna temperatura od -1°C do 4°C.

Slično vreme bi se zadržalo i u utorak, ali će maksimalna temperatura biti u blagom porastu.

You may also like...