Vremenska prognoza 1 – 5. januar 2018 – promenjivo, ali toplije od proseka

vremenska prognoza - serbianmeteo

 

U Srbiji sutra jutro vedro, sa mrazom i mestimičnom maglom po kotlinama i dolinama reka. Tokom dana malo do umereno oblačno i relativno toplo. Vetar slab, promenjivog pravca. Maksimalna temperatura u intervalu od 9°C do 14°C. Tokom noći jače naoblačenje sa zapada.

U utorak umereno do potpuno oblačno. Kiša će na severu i zapadu dominirati tokom većeg dela dana, dok se uveče očekuje slabljenje i prestanak padavina. U ostatku zemlje tokom jutra samo prolazni talas padavina, dok se tokom dana očekuju i periodi sunčanog vremena. Kasno uveče i tokom noći na sredu bi ponovo usledile slabije  kišne padavine. Na planinama sneg. Na severu i istoku zemlje od sredine dana duvaće pojačan severozapadni vetar. Maksimalna temperatura od 5°C na zapadu pa do 11°C na jugoistoku zemlje.

U sredu jutro hladno, u većini predela sa slabim mrazom. Tokom dana pretežno sunčano. Duvaće slab do umeren vetar zapadnih pravaca. Maksimalna temperatura od 6°C do 10°C. Uveče i tokom noći novo naoblačenje, pa će na severu zemlje početi da pada kiša.

U četvrtak na severu još rano ujutru ponegde sa kišom, dok se zatim očekuje prestanak padavina i postepeno razvedravanje. U ostatku zemlje kiša će padati u prvom delu dana, dok se popodne i tamo očekuje postepen prestanak padavina. U brdsko-planinskim predelima padaće sneg. Duvaće umeren severni i severozapadni vetar,  kasno uveče i tokom noći u slabljenju. Maksimalna temperatura od 3°C u južnim krajevima pa do 11°C na krajnjem severu zemlje.

 

U petak nakon vedrog jutra sa mrazom, tokom dana pretežno sunčano. Vetar slab, južnih pravaca. Maksimalna temperatura od 6°C do 12°C.

You may also like...