Vremenska prognoza 1 – 5. mart 2015. godine – toplo do srede!

IMG_0972

Foto: Miloš Vujović

Narednih nekoliko dana biće promenjivo oblačno, ali toplo vreme za ovo doba godine. Promenu vremena očekujemo u četvrtak.

U nedelju će biti malo do umereno oblačno u celoj zemlji, ali suvo i bez padavina. Tokom dana biće dosta sunčanih perioda. Maksimalne dnevne temperature kretaće se u intervalu od 10 C na severu i 14 C na jugu zemlje.

U ponedeljak očekujemo još toplije vreme, sa pravim prolećnim temperaturama. Najtoplije će biti na zapadu i jugozapadu zemlje gde će u najtoplijem delu dana biti oko 18-19 C. U ostatku Srbije takođe će biti toplo, a temperature će se kretati u intervalu između 15 i 17 C.

U noći između ponedeljka i utorka očekujemo prolazno naoblačenje koje će doneti kišu i pljuskove u većem delu zemlje, a na planinama sneg. Ponegde će biti i kratkotrajnih olujnih udara vetra. U utorak će biti promenjivo oblačno u većem delu zemlje, a dnevne temperature kretaće se oko 10 C. Slično vreme zadržaće se i u sredu.

Ciklon koji će se u sredu formirati nad Jadranom, usloviće promenu vremena, pad temperature i obilnu kišu u četvrtak. Maksimalne dnevne temperature biće između 4 i 7 C. Na planinama će padati sneg, uz dalje povećanje snežnog pokrivača. Krajem dana doći će do pada temperatura, tako da će susnežica i sneg biti mogući i u nižim predelima.

Vremenska prognoza za Beograd

U nedelju će biti malo do umereno oblačno sa sunčanim intervalima tokom dana. Maksimalna temperatura biće oko 13 C U ponedeljak očekujemo još toplije vreme, maksimalna dnevna temperatura biće oko 17 C. U noći između ponedeljka i utorka doći će do prolaznog naoblačenja sa pljuskovima na širem području grada. U utorak će biti promenjivo oblačno, ali suvo, a u sredu će doći do razvedravanja. U četvrtak će doći do naoblačenja sa kišom i padom temperature tokom dana, tako da će uveče postojati uslovi za susnežicu i sneg.

Nadamo se da će vam koristiti naša vremenska prognoza, ako mislite da bi i vašim prijateljima bila korisna, šerujte nas na Facebook-u i Twitter-u! 🙂

You may also like...