Vremenska prognoza, 10 – 14. decembar 2014 – toplije od petka

Vremenska prognoza - SerbianMeteo

 

U toku noći između utorka i srede nastaviće da padaju kiša u nižim i sneg u višim predelima, ali se očekuje postepen pad temperature, pa će kiša prelaziti u sneg i susnežicu i ponegde u nižim predelima, uglavnom južnije od Beograda. U sredu ujutru se očekuju slabije padavine, uglavnom susnežica i sneg, ali u većini mesta ne očekujemo formiranje snežnog pokrivača zbog slabog intenziteta padavina i minimalnih temperatura između 0°C i 2°C. Povećanje snežnog pokrivača očekujemo u predelima iznad 400mnv, kao i u nižim predelima istočne i jugoistočne Srbije. Tokom dana postepen prestanak padavina u celoj zemlji. Maksimalne dnevne temperature do 3°C.

U četvrtak se zadržava oblačno i hladno, ali bez padavina. Maksimalne dnevne temperature oko 4°C u nižim krajevima. U petak i za dane vikenda toplije uz dosta sunca. Temperature u petak oko 7°C, a u subotu i nedelju i do 10°C.

Vremenska prognoza za Beograd:

U sredu ujutru postojaće uslovi za kratkotrajnu susnežicu ili sneg, bez formiranja snežnog pokrivača. Tokom dana prestanak padavina, temperatura do 3°C. U četvrtak oblačno i suvo, do 4°C. U petak i za dane vikenda toplije uz dosta sunca.

You may also like...