Vremenska prognoza 11 – 15. avgust 2017 – odbrojavanje do zahlađenja

vremenska prognoza - serbianmeteo

U petak se zadržava pretežno sunčano i veoma toplo vreme uz maksimalne dnevne temperature između 36°C i 40°C u većini nižih predela. Biće i vetrovito uz umerenu do jaku košavu, koja će u južnom Banatu imati i olujne udare. U kasnim popodnevnim i večernjim satima na zapadu i severu zemlje postojaće uslovi za izolovane kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom, na manjem području.

Dugo čekano osveženje stiže u subotu. Još u prepodnevnim satima pretežno sunčano, pa će maksimalne dnevne temperature sredinom dana dostizati između 30°C i 33°C u nižim predelima. U drugom delu dana naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uz moguće lokalne vremenske nepogode. Količina padavina će se značajno povećavati od zapada ka istoku, pa se na području Bačke očekuje jako malo padavina, a u Banatu i na istoku Srbije ponegde i preko 50 litara po metru kvadratnom do nedelje ujutru.

U nedelju oblačno i hladno vreme za ovo doba godine, pa maksimalne dnevne temperature uglavnom neće prelaziti 20°C. Još u prepodnevnim satima kišovito, a u drugom delu dana postepen prestanak padavina. Početkom naredne sedmice stabilizacija i otopljenje uz maksimalne dnevne temperature oko 30°C.

 

You may also like...