Vremenska prognoza 11-15. februar 2018 – vreme primereno kalendaru

vremenska prognoza - serbianmeteo

U Srbiji sutra umereno do potpuno oblačno vreme, u centralnim i južnim predelima još u prvom delu dana sa kišom, susnežicom i snegom. Formiranja snežnog pokrivača, sem brdsko-planinskih predela, biće i u pojedinim nizijama. Popodne prestanak padavina, a sa severa zemlje i postepeno razvedravanje. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Maksimalna temperatura od 1°C u centralnim i južnim predelima pa do 6°C na krajnjem severu.

U ponedeljak jutro hladno, uz mraz.  Već od prepodnevnih sati na severu, a zatim i u ostatku Srbije umereno naoblačenje sa zapada, ali bi se zadržalo suvo vreme. Vetar slab, promenjivog pravca. Maksimalna temperatura od 3°C pa do 7°C.

U utorak oblačno, mestimično sa kišom, susnežicom i snegom, pre svega na severu i zapadu zemlje. Vetar u skretanju na istočni i jugoistočni, na severu zemlje severoistočni. Maksimalna temperatura od 2°C na krajnjem severu i severozapadu pa od 9°C na krajnjem jugoistoku zemlje.

U sredu bi se takođe zadržalo oblačno i hladno vreme, uz povremene snežne padavine u većem delu zemlje, pre svega u prvom delu dana. Vetar će  biti u skretanju na severozapadni.

U četvrtak prestanak padavina i slabljenje vetra.

You may also like...