Vremenska prognoza 12 – 16. maj 2017 – promenljivo i toplo

vremenska prognoza - serbianmeteo

Prolećne temperature su nam konačno stigle, a sa njima stižu i prolećne nestabilnosti.

U petak tokom većeg dela dana umereno oblačno sa sunčanim intervalima i toplo. Kratkotrajna kiša se najpre mestimično očekuje u jutarnjim satima, da bi kasnije popodne bilo uslova za razvoje oblačnosti i lokalne pljuskove, uglavnom u severnim i zapadnim predelima. Maksimalne dnevne temperature između 24°C i 28°C. Vetar prepodne umeren južni, tokom dana u slabljenju.

Nove padavine, lokalno i obilne u obliku jače kiše i pljuskova se očekuju u subotu ujutru. Sredinom dana razvedravanje, a popodne i uveče ponovo sa razvojima oblačnosti i pljuskovima sa grmljavinom. Ponegde će biti uslova za vremenske nepogode. Temperatura u blagom padu u odnosu na petak, maksimalna dnevna između 20°C i 24°C. Vetar ujutru slab južni, tokom dana u skretanju na zapadni i u pojačanju.

Nestabilno vreme sa popodnevnim pljuskovima se očekuje i u nedelju, kao i početkom naredne sedmice. Maksimalne dnevne temperature u nedelju i ponedeljak u sasvim blagom porastu u odnosu na subotu (oko 25°C), a od utorka u manjem padu. Vetar uglavnom severozapadni, umeren.

 

You may also like...