Vremenska prognoza 12-16. februar 2018 – u iščekivanju nove snežne epizode

vremenska prognoza - serbianmeteo

U ponedeljak jutro hladno, ponegde sa slabim mrazom.  Već od prepodnevnih sati na severu, a zatim i u ostatku Srbije umereno naoblačenje sa zapada, ali bi se zadržalo suvo vreme. Vetar slab, promenjivog pravca. Maksimalna temperatura od 3°C pa do 8°C.

U utorak oblačno, sa povremenim padavinama.  Na severu i zapadu Vojvodine padaće susnežica i sneg, dok će u ostatku zemlje prvo mahom padati kiša. Prodorom hladnog fronta, uz pad temperature kiša će prelaziti u susnežicu i sneg i u ostatku zemlje, postepeno idući dalje ka istoku i jugu.  U Pomoravlju i na jugu Banata duvaće jaka košava, na severu zemlje severoistočni vetar. Prolaskom hladnog fronta, vetar će biti u skretanju na severozapadni. Maksimalna temperatura od 2°C na krajnjem severu i severozapadu pa od 9°C na krajnjem jugoistoku zemlje. Na istoku zemlje usled košavske situacije tmurno sa sumaglicom, uz temperaturu oko 3.

U sredu bi se takođe zadržalo oblačno i hladno vreme, sa snežnim padavina pre svega još ujutru i prepodne. Vetar umeren, severozapadni. Maksimalna temperatura od 0°C do 3°C.

U četvrtak na krajnjem severu sunčano, u ostatku zemlje umereno do potpuno oblačno vreme. U južnim delovima zemlje biće provejavanja slabog snega. Vetar slab, severozapadni. Maksimalna temperatura od 1°C do 4°C.
U petak jutro hladno sa mrazom, a tokom dana pretežno sunčano i toplije, sa maksimalnom temperaturom u intervalu od 4°C do 8°C.

You may also like...