Vremenska prognoza 14-18. januar 2018 – sutra od popodnevnih sati sneg u južnim delovima zemlje !

Vremenska prognoza - SerbianMeteo

U Srbiji u nedelju hladno i vetrovito. U košavskom području duvaće jaka, na jugu Banata na udare i olujna košava. Na severu malo do umereno oblačno, dok će u ostatku zemlje biti znatno više oblaka. U drugom delu dana na jugozapadu Srbije će početi sneg, koji će se širiti dalje na istok i severoistok. Padavine na severu uglavnom do Valjeva i Kragujevca. Maksimalna temperatura od -4°C na krajnjem istoku pa do 4°C na zapadu i krajnjem jugoistoku zemlje.

U ponedeljak se zadržava umereno do potpuno oblačno, sa povremenim snegom u centralnim i južnim krajevima. Najviše padavina na jugoistoku zemlje. Košava u slabljenju. Maksimalna temperatura od -6°C na krajnjem istoku pa do 1°C na kranjem jugoistoku, zapadu i krajnjem severu Srbije.

U utorak nakon nešto vedrine u toku jutra i prepodneva, novo prolazno naoblačenje sa zapada, sa slabom kišom mahom u severnoj polovini zemlje. Vetar južni, u pojačanju. Biće toplije, posebno na severu i zapadu.  U Timočkoj Krajini i dalje veoma hladno. Maksimalna temperatura od 2°C pa do 8°C, u Timočkoj Krajini -1°C.

U sredu u prvom delu dana promenjivo oblačno i suvo, te toplo. Duvaće umeren, povremeno i jak južni vetar.  Jedino će u  Timočkoj Krajini  biti tmurno i hladnije. Od popodneva prvo na severu, a zatim postepeno i u ostatku zemlje prolazak hladnog fronta uz jak severozapadni vetar, nagli pad temperature i kišu. Moguća je čak i grmljavina ponegde u zapadnim i centralnim krajevima. U brdsko planinskim predelima kiša će brzo preći u sneg, a pred kraj padavina snega će biti lokalno i u nižim predelima centralne i južne Srbije. Maksimalna temperatura tokom dana u intervalu od 9°C do 15°C, u Timočkoj Krajini oko 5°C. Pri prelasku hladnog fronta temperatura će biti u naglom padu.

U četvrtak smirivanje situacije, pa se nakon brzog razvedravanja očekuje pretežno sunčano i vetrovito vreme, uz umeren severozapadni vetar. Maksimalna temperatura u intervalu od 3°C do 7°C.

You may also like...