Vremenska prognoza 17 – 20. novembar 2014. – promenjivo!

Vremenska prognoza - SerbianMeteo

Foto: Miloš Vujović

U našem prethodnom članku mogli ste da pročitate detaljniju prognozu vremenskih prilika koje će doneti ciklon Konstantin, a ovo će biti samo kratka prognoza za naredna 3 dana.

Vetrovito vreme nas očekuje i u ponedeljak, ali će biti suvo, a kiša će biti moguća samo u prepodnevnim satima. Tokom dana biće promenjivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima. Maksimalne temperature će se kretati između 13 i 17 C, a u Lozničkom i Valjevskom kraju do 20 C zbog fenskog efekta. Na istoku zemlje biće još uvek oblačno sa niskom oblačnošću i mogućom rosuljom, a maksimalne temperature biće oko 10 C.

U utorak će biti promenjivo oblačno, ali toplo. Popodne će košava prestati, ali će doći do naoblačenja sa kišom, a ponegde će biti mogući i pljuskovi sa grmljavinom. Maksimalne temperature kretaće se u intervalu između 12 i 17 C, a na istoku i dalje oko 10 C.

U sredu će biti kišovito i doći će do pada temperature u celoj zemlji. Na jugu i jugoistoku biće lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Cikon Konstantin će do kraja dana zahvatati celu zemlju. Maksimalne temperature će se kretati između 10 i 15 C.

Vremenska prognoza

Slično vreme i u Beogradu, u ponedeljak promenjivo oblačno sa sunčanim intervalima i vetrovito, a maksimalna temperatura biće oko 16 C. Slične temperature zadržavaju se i u utorak, ali tokom popodneva povećanje oblačnosti uz moguću kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom. U sredu kišovito sa maksimalnom temperaturom oko 11 C.

You may also like...