Vremenska prognoza 17.-22. oktobra 2013. – popodne razvedravanje, od petka sunčano

Danas bas kao i što smo najavili Srbijom je prošao hladan front sa severozapada, koji nam je doneo obilniju kišu i pad temperature. Na Kopaoniku je kiša na kratko prešla u sneg.

Maksimalne temperature i količina padavina u prethodna 24 h. (ogimet)

Da se vratimo prognozi za četvrtak i vikend koji je pred nama.

U četvrtak nas očekuje oblačno vreme sa kišom, a na planinama iznad 1400 m sneg. Tokom dana prestanak padavina i deliično razvedravanjeprvo u severnim predelima, a tokom naredne noći u celoj zemlji. Duvaće umeren , a na istoku zemlje povremeno jak severozapadni vetar, posle podne u slabljenju.

Temperature će se kretati od 8 C u centralnim predelima do 16 C na severu zemlje zbog manje oblačnosti.

U petak i za vikend posle svežeg i mestimično maglovitog juta dani će biti sunčani i svakim danom sve topliji. Jedino na severu zemlje može biti nešto više oblaka u petak popodne i subotu. U petak će se maksimalne temperature kretati od 15 C do 21 C u Loznici, a za viken u većini mesta malo iznad 20 C. Početkom naredne sedmice još toplije, a temperature će dostizati i 25 C.

Vremenska prognoza za Beograd

I u Beogradu u prvom delu dana oblačno sa slabom kišom. Posle podne prestanak padavina , a uveče i delimično razvedravanje. Maksimalna temperatura oko 12 C.

U petak i za vikend sunčano. U petak do 18 C, u subotu 20 C, a u nedelju do 22 C. Početkom naredne sedmice i do 25 C.

You may also like...