Vremenska prognoza 21 – 25. april 2017 – postepeno otopljenje

vremenska prognoza - serbianmeteo

U toku noći između četvrtka i petka, kao i u petak ujutru se zadržava oblačno i hladno vreme uz padavine, naročito u centralnim i južnim predelima zemlje. U nižim predelima će padati kiša i susnežica, povremeno i čist sneg u petak ujutru, a u svim predelima iznad 300mnv. sneg.

Tokom dana u petak se zadržava hladno vreme uz pojačan severni i severozapadni vetar. U severnim predelima će doći do delimičnog razvedravanja uz duže sunčane periode, dok će se na jugu zadržati više oblaka, uz mogućnost povremenih padavina. Maksimalne dnevne temperature u nižim predelima između 6°C i 10°C.

Za dane vikenda nešto toplije, s tim što će u subotu ujutru biti uslova za prizemni mraz i negativne minimalne temperature, naročito po kotlinama i rečnim dolinama. U subotu tokom dana suvo uz sunčane intervale, uveče uz više oblaka nove padavine na severu zemlje. U toku noći između subote i nedelje i u nedelju ujutru, padavine će se proširiti na veći deo zemlje. U nižim predelima kiša, na planinama sneg. Već tokom dana u nedelju razvedravanje. Maksimalne temperature u subotu između 10°C i 14°C, u nedelju nešto niže, do 12°C. Vetar umeren zapadnih pravaca.

Početkom naredne sedmice osetno toplije uz dosta sunca. Temperature će u ponedeljak dostizati, a u utorak prelaziti 20°C.

You may also like...