Vremenska prognoza 21 – 25. maj 2015 – još nestabilnije vreme

IMG_6901_zps4tsipkot

U Srbiji u četvrtak u prvom delu dana sunčano i u većini mesta toplo vreme. Na severu i zapadu zemlje osetno svežije u odnosu na sredu. Maksimalne temperature u intervalu od 22 C na severozapadu do 30 C u centralnim, južnim i istočnim predelima. Posle podne prvo u zapadnim i jugozapadnim, a do večeri i u većini predela promenljivo oblačno uz mogućnost lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Biće i uslova za organizovanje jačih oluja sa gradom, jakim vetrom i obilnim pljuskovima naručito u Šumadiji. Više o tome na karti upozorenja ispod.

 

1mapa-upozorenjaportal

Do kraja sedmice usled stacioniranja ciklona nad nasim područjem očekuje se česta pojava lokalnih pljuskova sa grmlkjavinom uz mogućnost vremenskih nepogoda sa gradom, jakom grmljavinom, vetrom i obilnim padavinama. Naručito velike količine padavina očekuju se na zapadu Balkana gde do nedelje može pasti i preko 100mm po m2.  U petak temperature slične kao i u četvrtak, a za vikend u intrvalu od 20 C do 25 C. Nestabilno vreme se zadržava do kraja meseca.

Vremenska prognoza za Beograd

U četvrtak u prvom delu dana sunčano i toplo vreme. Posle podne i uveče očekuje se lokalno jači razvoj oblačnosti sa pljuskovima i grmljavinom, a biće uslova i za vremenske nepogode praćene obilnim pljuskovima, gradom i jakim vetrom. Slično vreme se zadržava do kraja sedmice uz temperaturu od 23 do 25 C.

 

You may also like...