Vremenska prognoza, 22 – 26. jul 2015 – vrućina i košava

IMG_7482

Danas (utorak) je u većem delu Srbije bilo u proseku za 2-3°C svežije nego prethodnih dana. Narednih dana ponovo temperature u blagom porastu.

U sredu sunčano, stabilno i vruće, samo u planinskim predelima moguć poneki pljusak. Maksimalne dnevne temperature u nižim predelima između 35°C i 38°C. U večernjim satima će u košavskom području početi da probija košava, tako da će i temperatura u noći između srede i četvrtka biti visoka.

Četvrtak, petak i subota nam pored vrućina donose i umerenu košavu. Temperature u četvrtak do 39°C, u petak i subotu stepen-dva niže. Pljuskova sa grmljavinom će biti uglavnom u planinskim predelima i tek ponegde u nižim predelima zapadne Srbije.

U nedelju je u večernjim satima konačno na vidiku osveženje sa kišom i pljuskovima. O toj promeni vremena detaljnije u prognozama narednih dana.

Vremenska prognoza za Beograd:

Sunčano i vruće, duvaće i umerena košava. Maksimalne dnevne temperature oko 37°C, a noćne se neće spuštati ispod 25°C. U nedelju u popodnevnim i večernjim satima osveženje uz moguću kišu i pljuskove.

You may also like...