Vremenska prognoza 23 – 27. april 2014. – toplo, do vikenda nestabilno

IMG_0888

Period toplog i nestabilnog vremena koji je počeo za vikend nastaviće se i narednih par dana. Dakle, od srede do petka bez bitnijih temperaturnih oscilacija, maksimalne dnevne temperature uglavnom između 20°C i 23°C u većini nižih krajeva. Očekuje se i dosta padavina pljuskovitog karaktera, naročito u četvrtak. Ponegde je moguće i nevreme sa gradom. U petak će doći do postepenog pojačanja košave, i padavine će se uglavnom držati južne polovine zemlje.

Za vikend bez bitnijih promena temperature, ali se u košavskom području očekuje umerena do jaka košava. U subotu je moguća samo prolazna kiša, uglavnom na jugozapadu zemlje, dok se u nedelju ne očekuju padavine. Iako ne ulazi u okvir petodnevne prognoze, treba napomenuti mogućnost za novu destabilizaciju vremena već od ponedeljka.

Vremenska prognoza za Beograd:

U sredu i četvrtak promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali i uslovima za povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom, naročito u četvrtak. U petak i za vikend vetrovito i stabilnije uz više sunca, ali i mogućnost za kratkotrajnu kišu u petak i subotu. Maksimalne dnevne temperature od 20 do 22°C.

You may also like...