Vremenska prognoza 24-28. januar 2017 – malo snega i još minusa

Niska oblačnost koja je danas vladala Vojvodinom tokom noći i sutrašnjeg dana proširiće se na veći deo zemlje. U toku popodneva i večeri biće uslova za provejavanje slabog snega. Vetar slab uglavnom severnih pravaca. Jutarnja temperatura od -15 C do -5C, a maksimalna u intervalu od -8 C do 0C.

U sredu i četvrtak bez bitnije promene vremena. Biće oblačno,tmurno i hladno vreme uz povremene slabe snežne padavine. Treba računati na manje povećanje snežnog pokrivača. Noćne temperature će biti u porastu i kretaće se od -10 C do -5 C dok će maksimalne biti u rasponu od -7 C do -2C. U petak i za vikend zbog više vedrine ponovo treba računati na jake jutarnje mrazeve koji će lokalno biti i ispod -20C. Tokom dana i dalje ledeni dani sa temperaturom ispod nule. Zbog jakog uticaja polja povišenog pritiska čiji će centar biti iznad našeg područja treba računati i na pojavu celodnevne magle u većini predela.

Vremenska prognoza za Beograd

Što se tiče Beograda do kraja sedmice neće izaći iz minusa. Naredna tri dana, sve do petka treba računati na oblačno i tmurno vreme uz provejavanje slabog snega. Maksimalna temperatura oko -3C. U petak i za vikend maglaovito i vrlo hladno vreme sa umerenim do jakim jutarnjim mrazevima.

You may also like...