Vremenska prognoza 25 – 29. januar 2015. – sutra sneg!

Vremenska prognoza - SerbianMeteo

Modeli su još uvek neusaglašeni što se tiče količine padavina i temperatura u nedelju i ponedeljak. Zapravo snega će skoro sigurno biti, ali je snežni pokrivač pod znakom pitanja.

Očekujemo da će kiša preći u susnežicu ili mokar sneg već u noći između subote i nedelje, a formiranje snežnog pokrivača zavisiće od temperature u nedelju tokom dana. Maksimalna temperatura u nedelju i ponedeljak biće između 1 i 3 C u celoj zemlji. U brdsko-planinskim predelima doći će do daljeg povećanja visine snežnog pokrivača.

U utorak će i dalje biti oblačno, sa povremenim snegom tokom dana, ali za sada bez izgleda za jače padavine. U sredu i četvrtak će biti nešto toplije i maksimalne temperature će se kretati između 4 i 7 C.

Vremenska prognoza za Beograd

U nedelju i ponedeljak je gotovo izvestan sneg u BG-u. Modeli doduše nisu usaglašeni sa količinom padavina, tako da po GFS modelu očekivana količina padavina je 1 mm, ali s druge strane WRF model daje 22 mm.

Temperatura će tokom dana biti na graničnim vrednostima, tako da je “pravi” sneg najizvesniji u višim delovima grada, gde će verovatno doći i do formiranja snežnog pokrivača, jer će temperature biti za stepen – dva niže nego u nižim delovima grada gde će verovatno padati susnežica.

U utorak će biti oblačno celog dana, sa povremenim provejavanjem snega, a od srede očekujemo blagi porast temperatura.

You may also like...