Vremenska prognoza 25-29. septembar 2013 – sutra i prekosutra TOPLO :-)

Vremenska prognoza - SerbianMeteo

Današnje ekstra vreme nadoknadilo je oblake prethodnih dana… barem nama 🙂

Temperature ovog popodneva u celoj Srbiji kreću se između 22 i 24 C. Na našoj AMS mreži najsvežije je na Babinom Zubu, a najtoplije u Užicu…

Sutra i prekosutra još toplije vreme. U četvrtak biće dosta jugozapadnog strujanja, tako da će biti izražen fenski efekat i to će biti najtopliji dan ove nedelje. Maksimalne temperature kretaće se između 25 C na severu i 28 C na jugu Srbije.

U noći između četvrtka i petka naoblačenje, uz prolazne padavine ponegde. Vetar u skretanju na severni i severoistočni, tako da će delić hladnoće sa severoistoka Evrope stići i do nas. U petak temperature će biti niže za 7 do 10 C u odnosu na četvrtak.

Interesantno je da i GFS i EC daju obilnije padavine južnoj polovini zemlje u nedelju popodne, ponedeljak i utorak. Razlog tome je sto se anticiklon sada crta malo severnije nego u prethodnim izlazima tako da dopušta prodor vlažnog vazduha sa Mediterana.

To se najbolje vidi na ovoj karti:

Vremenska prognoza - SerbianMeteoTako da rezimiramo: zahlađenje od petka, a najviše padavina u centralnoj i južnoj Srbiji. Doduše, modeli to mogu i da promene, tako da… stay with us 🙂

Vremenska prognoza za Beograd

Naredna 2 dana toplo. Temperatura u sredu do 25 C, u četvrtak između 26 i 27 C. Krajem dana i u toku večeri naoblačenje, uz moguću kišu. To će biti klasičan jesenji front, neće biti nekih nestabilnosti i oluja kao tokom leta.

U petak maksimalna temperatura između 18 i 19 C, uz moguću kišu tokom dana. Za vikend temperature će se kretati oko 20 C, u subotu bez padavina, a u nedelju je moguća kiša.

You may also like...