Vremenska prognoza, 25 – 29. mart 2015 – promenljivo, u četvrtak vrlo toplo

vremenska prognoza - serbianmeteo

Nakon prohladnog jutra, današnji dan je bio najtopliji od početka ove godine u većem delu Srbije. Najviše maksimalne temperature su izmerene u Valjevu (19.6°C) i Novom Sadu (19.4°C).

U sredu vetrovito, košava će biti jaka, ponegde sa olujnim udarima. Očekuje se i naoblačenje koje će doneti prolazne padavine, uglavnom slabog intenziteta. Temperatura niža nego u utorak, od 12°C u južnim do 16°C u severnim predelima.

Četvrtak nam donosi veoma toplo vreme, uz temperature ponegde i do 24°C. Biće dužih sunčanih perioda, a u večernjim satima su na krajnjem zapadu i severozapadu usled razvoja oblačnosti mogući kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Košava u slabljenju u odnosu na sredu.

U petak kišovito i svežije, ponegde se očekuju i obilnije padavine, a postojaće mogućnost i za grmljavine u južnoj polovini zemlje. Temperatura uglavnom između 13°C i 17°C. U toku noći između petka i subote jače zahlađenje uz severozapadni vetar, pa će kiša u višim predelima preći u sneg. Za dane vikenda svežije uz moguće slabe padavine.

Vremenska prognoza za Beograd:

U sredu vetrovito uz mogućnost kratkotrajne kiše sredinom dana, temperatura do 14°C. U čevrtak sunčano i vrlo toplo uz umerenu košavu i temperaturu do 22°C. U petak svežije sa kišom i pljuskovima, košava će prestati da duva, temperatura do 16°C. Za dane vikenda svežije uz mogućnost slabe kiše, do 12°C.

You may also like...