Vremenska prognoza 29.1-2.2.2014. – prvo sneg pa ledena košava!

Vremenska prognoza - SerbianMeteo

Foto: Joe

Zima je izgleda rešila baš da udari – što je bilo manje-više i očekivano, naravno nismo mogli prognoziramo, ali je bilo izvesno da period sa temperaturama iznad i znatno iznad normale koji je trajao skoro mesec dana – od treće dekade decembra, do treće dekade januara, mora pre ili kasnije da se završi.

U sredu očekujemo nove snežne padavine. Modeli pokazuju da će najviše snega dobiti istočna Srbija, oko 10 cm novog snega. Zatim zapadna Srbija i Vojvodina gde se očekuje povećanje snežnog pokrivača za 5 cm. Ostali krajevi dobiće 0-5 cm novog snega. Padavine bi trebale da prestanu do uveče.

U četvrtak kreće da duva ledena košava, obzirom na temperature koje će se kretati oko 0 C, subjektivni osećaj će biti dosta niži. Očekujemo da će košava duvati do nedelje. Obzirom da će po visini doći do prodora toplijeg vazduha postojaće uslovi za ledenu kišu u četvrtak uveče, ali to još uvek nije sigurno.

Vremenska prognoza za Beograd

Sneg će padati sutra i u Beogradu, a od četvrtka do nedelje duvaće jaka hladna košava. Temperature će se kretati oko 0 C.

You may also like...