Vremenska prognoza 29. decembar – 2. januar 2018. – Sutra osetno hladnije !

vremenska prognoza - serbianmeteo

Sutra u našoj zemlji osetno hladnije. Na severu i zapadu već od jutra će prolaskom hladnog fronta dunuti pojačan severozapadni vetar, koji će se kasnije prošitiri i na ostatak zemlje. Slaba kiša u nižim, a sneg u brdsko planinskom području će se sa zapada zemlje nakon prepodneva proširiti na jug i na deo centralne Srbije. Na severu  u drugom delu dana kreće postepeno razvedravanje. Temperatura tokom dana od 3°C na zapadu zemlje do 9°C na krajnjem istoku i jugu.

U subotu jutro hladno, sa slabim do umerenim mrazem. U toku dana u većini predela pretežno sunčano. Krajem dana na severu postepeno naoblačenje.  Vetar slab, zapadnih pravaca. Maksimalna temperatura od 3°C do 7°C.

U nedelju ujutru slab do umeren  mraz uglavnom u centralnim i južnim predelima.  Tokom dana umereno do potpuno oblačno, u većini predela suvo. Jedino na krajnjem severu može biti slabe kiše ujutru i prepodne. Popodne i uveče u svim predelima postepeno razvedravanje. Vetar slab, zapadnih pravaca. Biće toplije, maksimalna temperatura od 7°C do 13°C. U novogodišnjoj noći suvo i prohladno, temperature od -1°C do 7°C. Najtoplija noć će biti u velikim gradovima, a najhladnija u gradovima u kotlinama i dolinama reka.

U ponedeljak tokom dana prolazno naoblačenje sa zapada, koje bi pre svega na zapadu i jugu zemlje donelo slabu kišu uveče i tokom noći, a višim planinama sneg. Vetar slab, južni. Maksimalna temperatura od 10°C do 14°C.

 

U utorak novo naoblačenje sa zapada i jugozapada, sa kišom u većini predela i blažim padom temperature.

You may also like...